Share This Article
World Culinary Awards – recompensa excelenței în industria culinară – și-a anunțat câștigătorii pe 2023, printre premianți numărându-se și The Artist. Desfășurată în Dubai (Atlantis The Royal), competiția desemnează câștigătorii la nivel continental și pentru fiecare țară participantă.
În România, pentru a treia oară consecutiv, restaurantul – condus de Chef Paul Oppenkamp – a obținut importanta distincție “Best Restaurant”. Fondat acum 11 ani – de Paul/Mihaela Oppenkamp – The Artist a avut obiectivul de creare a unei culturi fine dining autentice. Cu o prezență constantă în topurile de specialitate locale și străine, restaurantul propune un meniu care sublimează ingredientele românești în preparatele cu valoare internațională.
Restaurantul
În decursul timpului, restaurantul și-a câștigat un public care apreciează eleganța discretă și consecvența gastronomiei sale. “Construim, de 12 ani, un spațiu în care oamenii pot aprecia experiențe gourmet de nivel internațional”, spune Paul Oppenkamp. “Am rămas în această țară fascinat de potențialul și bogăția tradițiilor culinare. Am dorit să arăt și altora ce am descoperit aici și să-i invit să testeze combinații de gusturi inedite”.
“Sunt texturi seducătoare, care aduc România pe harta globală a gastronomiei. Iar premiul câștigat ne arată că suntem pe drumul cel bun”, completează Paul Oppenkamp. Situat într-o elegantă vilă din centrul Bucureștiului, restaurantul oferă oaspeților meniuri sezoniere, cu preparate care valorifică ingredientele locale proaspete. Totodată, gurmanzii pot degusta preparate care includ condimente și arome internaționale.
Experiența
Ca element important, numele restaurantului a fost ales pentru a sugera o dezvoltare continuă a conceptului. Experiențele oferite oaspeților se axează pe o combinație de gastronomie rafinată cu amprenta personală a lui Paul Oppenkamp. Meniurile sezoniere sunt însoțite de vinuri din crame atent selecționate, accent pe vinul românesc. “Inspirați de bucătăria globală, conduși de inovație, călătoria noastră culinară este calea creativității”.