TENUTA DELL’ALTO, SPIRITUL PUGLIEI

0
68
Tenuta dell’Alto - Puglia

Italia oferă nenumărate oportunități de vacanță, printre ele regăsind și o superbă vilă din Puglia. Situată pe un deal, cu extraordinare priveliști asupra plantațiilor de măslini și viță de vie, Tenuta dell’Alto este cea mai recentă reședință intrată în circuitul turistic. Construită la începutul anilor 1880 ca un refugiu de vară pentru o familie nobiliară, proprietatea și-a pierdut în timp importanța, în următorul secol ajung în ruină.

Tenuta dell’Alto - Puglia

Însă, după doi ani de renovări complexe, vila a fost salvată, oferind în acest moment un refugiu sofisticat și relaxant. După cum menționează arhitectul Patrizio Fradiani, împreună cu soțul său Mark Steinberg, “Am observat o clădire aflată în ruină, cu un design spectaculos, ceea ce ne-a făcut să o cumpărăm și să o restaurăm, salvând-o astfel de la distugere” – în timp, aceștia cumpărând și restaurând șapte proprietăți în Italia și Mexic. Situată între livezi de citrice și manioc, Tenuta dell’Alto oferă un refugiu relaxant, departe de tumultul orașelor moderne. Aspectul este unul rafinat, reședința fiind decorată în nuanțe de alb, gri și teracotă, oferind un fundal spectaculos pentru mobilierul inspirat de mijlocul secolului trecut – o serie de piese fiind achiziționate din magazinele de antichități sau prelucrate de meșteri locali. Șase camere se află la dispoziția clienților (vila putând să găzduiască până la doisprezece persoane), fiecare cameră oferind baie privată, aer condiționat și paturi confortabile. În zona living-ului, o bucătărie open se deschide până la un portic romantic, un șemineu și o masă rustică venind să completeze decorul.

Pentru cei care doresc să-și gătească singuri, o grădină de legume se află la dispoziția lor, existând chiar posibilitatea de a cumpăra ingredinte proaspete din piețele locale. “Există posibilitatea angajării unui bucătar local, acesta oferind meniuri autentice din Puglia… un pește gătit la grătar sau paste preparate manual”, menționează doamna Fradiani. Evident, fiecare meniu este însoțit de o sticlă de vin local, în pivnița subetrană regăsind unele dintre cele mai bune vinuri din Puglia. Printre facilități, mai putem enumera o piscină infinită, o sală de lectură și hamace dispuse sub ramurile pinilor din zonă, alături de o mașină cu șofer privat ce vă poate purta prin satele din regiune, aici având posibilitatea de a admira vechi biserici, castele medievale și podgorii situate de-a lungul regiunii. Așadar, vă invit să descoperiți această destinație de vacanță, pentru mai multe detalii accesați aici (www.tenutadellalto.com). Text de – Mihai Leonard.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here