TEATULIA, TEA SHOP COCKTAIL ÎN LONDRA

0
460

Cunoaștem cu toții pasiunea englezilor pentru ceai, cel mai faimos fiind cel servit la ora cinci. Dar cum ar fi să combini pasiunea pentru această plantă – servită fierbinte sau cu lapte – cu unele dintre cele mai bune cocktail-uri? Ei bine, exact acest lucru au făcut cei de la studioul de design “Russell Sage” în cadrul unui “Tea Shop” din Londra. Îmbinând cultura colorată din Bangladesh, interioarele bogate ale acestui magazin adăpostește un mix de-a dreptul special: în timpul zilei, clienții pot servi ceaiuri calde și, odată cu lăsarea serii, regăsesc aici unele dintre cele mai sofisticate băuturi alcoolice.

Teatulia

Situat pe strada Neal (în Covent Garden), un cartier comercial populat cu foarte mulți turiști, boutique-uri de modă, restaurantre și unele dintre cele mai prestigioase teatre din Londra, magazinul Teatulia reprezintă prina locație individuală din capitală, produsele sale fiind comercializate până acum doar în cadrul departamentelor comerciale de lux ale marilor magazine, precum Harrods. În timpul zilei, magazinul va servi șase băuturi diferite de ceai fierbinte, în timp ce seara va oferi clienților o selecție generoasă de cocktail-uri pe bază de ceai. Toate băuturile sunt produse cu frunze culese în “grădina” Tetulia, o regiune specializată în cultivarea ceaiului din nordul Bangladesh-ului (de aici și numele mărcii). Acesta a fost și punctul de plecare pentru studioul de design “Russell Sage”, cel care a proiectat interioarele magazinului. Un punct de plecare constituit de o pânză neagră, următorul pas fiind acela de a dezvolta o paletă de culori și materiale pe baza fotografiilor ce reproduc peisajul din Teatulia. “Am încercat să amestecăm aceste influențe cu materiale, texturi și finisaje moderne”, a declarat un reprezentant al studioului pentru site-ul specializat Dezeen.

Nuanțe de albastru au fost aplicate în partea inferioară a zidurilor – o imitație a cerului din regiune – în timp ce un panou din lemn de stejar a fost încrustat cu “hessian”, imitând astfel sacii țesuti în care se transportă în mod tradițional frunzele de ceai. Mai multe scaune din piele (în nuanțe de turcoaz și cireș roșu) vin să întrerupă nuanțele decorului, reflectând îmbrăcămintea purtată de culegători pe câmpurile din Tetulia. O altă sursă de culoare o reprezintă borcanele de ceai – realizate în nuanțe dechise – alături de care regăsim mici “terrazzo”, baruri curbate unde pot fi servite băuturile. În partea din spate a magazinului Teatulia se află o zonă de relaxare, de tip cameră de zi, zona fiind marcată de o biblioteca plină de romane selectate cu grijă de actrița scoțiană Tilda Swinton. În fiecare lună, un actor sau muzician sau scriitor vor prezența anumite cărți – intenția proprietarilor fiind de a transforma locul într-un “amestec unic de magazin de ceai, cocktail-bar și salon literar”. Dacă am reușit să vă conving să-l vizitați, nu ezitați să-I treceți pragul dacă ajungeți în capitala Marii Britanii. Mai multe detalii aici (www.teatuliabar.com).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.