Tancredi 2016, ediție Dolce & Gabbana

0
381
Tancredi 2016 (Dolce & Gabbana și Donnafugata)

Tancredi 2016, un vin roșu al cramei sicilienne Donnafugata, a fost reînnoit cu ajutorul creativității uneia dintre cele mai cunoscute etichete de modă: Dolce & Gabbana. Realizat în ediție limitată (și numerotată), vinul este un vintage 2016 și are ca sursă de inspirație personajul omonim al lui “Il Gattopardo“, Tancredi remarcându-se printr-un ambalaj care îmbină tradiția și modernitatea. Linii inspirate de aur, albastru și baroc se referă la prestigiul vechii aristocrații, în timp ce roșu, verde și geometria evocă valorile revoluționare care s-au stability în Sicilia după unificarea Italiei.

Tancredi 2016 (Rosa Dolce & Gabbana. și Donnafugata)

Tancredi îmbogățește gama de vinuri născute din colaborarea dintre mărcile Dolce & Gabbana și Donnafugata, după lansarea Rosa, un rosé original cu arome fructate și florale. Dragostea pentru tradiție și respectful pentru țară, alături de atenția la detalii și măiestria artizanală, sunt valorile pe care aceste două excelențe ale etichetei Made in Italy le au în comun. Acest vin roșu de prestigiu este re-propus într-o ediție limitată a vintage-ului 2016, doar 8013 sticle urmând să fie comercializate (atât la nivel local, cât și internațional). Tancredi este un vin autohton, sicilian, dar în același timp este unul și internațional.

Tancredi 2016 (Dolce. & Gabbana și Donnafugata)

Născut la începutul anilor 1990 – dintr-un amestec inovator pentru acei ani – din Nero d’Avola și Cabernet Sauvignon, ediția limitată Tancredi 2016, pe lângă amestecul original, este îmbogățit cu soiul de struguri Tannat. Produs pe proprietatea Contessa Entellina, vinurile sunt maturate inițial în butoaie de stejar – el fiind păstrat o perioadă destul de lungă în aceste butoaie – ediția specială remarcându-se prin personalitatea mediteraneeană învăluitoare: aromele fructate, balsamice și picante fac din acest vin unul extrem de pasional și, fără îndoială, un bun exemplu al stilului de viață sicilian. În fine, mai trebuie spus că vinul a fost deja pus în vânzare (la finalul lunii octombrie) el fiind disponibil pe platforma de comerț a mărcii DOLCE & GABBANA sau producătorul DONNAFUGATA.

Mai multe informații aici: EXPLORE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here