TAG Heuer Autavia, un nou capitol

Patrick Dempsey - TAG Heuer Autavia

Utilizând istoria pentru a crea un nou drum, cea mai recentă colecție TAG Heuer are ca sursă de inspirație modelele originale „Autavia”, ele folosind astăzi cea mai inovatoare tehnologie orologeră pentru a atrage noua generație de aventurieri. În luna martie, TAG Heuer prezenta publicului colecția autonomă „Autavia”, aceasta beneficiind de o gamă de modele versatile, robuste și foarte fiabile, elemente care au caracterizat ceasurile originale din anii 1960.

TAG Heuer Autavia

Folosind tehnologia carbonului-compozit, ceasul avangardist se bazează pe moștenirea sa pentru a continua saga începută la mijlocul secolului trecut. Fiind unul dintre pilonii mărcii, „Autavia” a constituit alegerea naturală pentru TAG Heuer pentru a lansa acest ceas ca o colecție independentă, ce vine să completeze liniile Carrera, Monaco, Formula 1, Aquaracer sau Link. Din 1933 și până în 1957, „Autavia” a fost unul dintre instrumentele de bord utilizate de avioane și mașinile de curse. După încheierea producției „Autavia”, numele era încă disponibil, CEO-ul din acel moment – dl. Jack Heuer – luând decizia să-l folosească pentru cronograful lansat de producătorul elvețian în 1962. Recunoscut imediat, acest ceas inovator a captat energia și entuziasmul curselor de automobile, el fiind lizibil în orice condiții. Populară printre pasionații curselor auto și a forțelor armate, colecția „Autavia” sa bucurat de un mare succes și reputație până când producția a fost sistată în anul 1985. Astăzi, „Autavia” a fost reintrodus ca o colecție de sine stătătoare, aceasta având în compunerea ei șapte referințe concepute pentru spiritul aventuros și îndrăzneț – atribute pentru care acest ceas era cunoscut în rândul pasionaților. Stilul elegant TAG Heuer este inspirat de un cockpit, elementele atrăgătoare ale ceasului fiind extrase din istoria acestei linii. Iar ceea ce iubesc fanii la ceasul original – funcționalitatea, stilul atemporal și numeroasele combinații – sunt prezente (și) în cele șapte modele (lansate anul acesta în cadrul Baselworld).

TAG Heuer Autavia

Modelele din oțel inoxidabil „Autavia” dispun de o carcasă rotundă de 42 mm, oferind același design ca și predecesorul său din anii 1960. O ramă rotativă bi-direcțională cu o scală de 60 minute din ceramică neagră, albastră sau oțel inoxidabil îmbunătățește aspectul sportiv al acestui ceas. Coroana XL este inspirată din ceasurile și cronometrele piloților, aceștia utilizându-le supradimensionate – pentru a putea ușura folosirea lor în timpul purtării mănușilor. De altfel, modelul original „Autavia” era bine-cunoscut pentru lizibilitatea în orice condiții de mediu, acest aspect fiind valabil și în cazul versiunilor din 2019. Marcajele de oră, indicatoarele de minute și secunde sunt acoperite cu SuperLuminova®, ceea ce face posibilă citirea ceasului chiar și atunci când aventura vă poartă în locuri întunecate. Cadranul este disponibil în nuanțe de negru, albastru sau gri și dispune de o fereastră de dată în dreptul orei 6 (șase). Potrivit pentru orice tip de aventură sau stil, cureaua fiecărui model din colecția „Autavia” este interschimbabilă și sunt realizate din piele de vițel – nuanțele disponibile fiind de maro închis și deschis. De asemenea, mai sunt prezente două curele – una de tip NATO și una din oțel inoxidabil – acestea fiind ușor de schimbat acasă prin folosirea unor butoane simple, poziționate în partea inferioară a carcasei (nefiind necesare alte instrumente). Curelele NATO, din piele și cele metalice sunt vândute separat, astfel încât purtătorii să își poată crea singuri propriile combinații, completând astfel aspectul unic al ceasului. Alimentarea ceasurilor „Autavia” este certificată de Calibrul 5, originalul fiind cunoscut pentru utilizarea celei mai noi tehnologii – iar noile modele nu diferă de cele anterioare. De asemenea, aceste modele dispun de cele mai bune materiale – precum carbon-compozit – pe care producătorul de ceasuri le-a introdus în cursul acestui an. De altfel, combinația dintre calibru și carbon-compozit oferă fiecărui ceas din cadrul acestei colecții o distincție Isograph. Un nume care provine din cuvântul grecesc „iso” – care înseamnă „egal” – și se referă la consecvența și stabilitatea mecanismului. Cunoscut ca inima ceasului mecanic, datorită importanței funcțiilor generale, spirala reprezintă cea mai dificilă parte a producției.

TAG Heuer Autavia

O echipă de matematicieni, fizicieni și chimiști se află în spatele creării acestei noi „spirale”. Practic, această tehnologie nouă îmbunătățește performanțele ceasurilor care dispun de mecanismul cronometrului certificat al mărcii. Printre avantajele esențiale ale acestei spirale din carbon-compozit se numără și faptul că ele au o densitate mai mică, fiind practic neafectate de gravitate sau șocuri, complet anti-magnetice. Oscilațiile concentrice sunt posibile datorită geometriei spiralei și îmbunătățesc precizia ceasului. Comportamentul termic optim și aeroelasticitatea au fost obținute prin asocierea spiralei din carbon-compozit cu o roată de balans din aluminiu. În plus față de modelele „Autavia” din oțel inoxidabil, TAG Heuer a lansat și două variante din bronz. Ceasurile dispun de o carcasă de 42 mm și au un cadran în nuanțe de verde sau maro, cu o ramă rotativă bi-direcțională, respectiv ceramică neagră sau maro. Modelul cu cadran maro și ramă din ceramică este disponibil cu o curea din piele maro, în timp ce modelul cu cadranul verde și ceramică neagră este oferit cu o curea de culoare kaki – în timp ce partea din spate este produsă din titan. Practic, ADN-ul mărcii TAG Heuer este vizibil în mod foarte clar la această nouă familie de ceasuri. Inspirată de succesele anterioare, noua colecție „Autavia” dispune de propria să identitate, cu toate că rămâne fidelă modelelor originare ce au marcat universul TAG Heuer și istoria orologeriei elvețiene. Mai multe detalii despre modelele Autavia sunt disponibile aici (TAG Heuer).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here