TAG Heuer, parteneriat strategic cu Porsche!

0
178
TAG Heuer & Porsche Carrera Porsche Chronograph

TAG Heuer și Porsche și-au unit forțele într-un parteneriat strategic, cele două mărci intenționând să abordeze în comun atât competițiile sportive, cât și dezvoltarea produselor. Ca prim pas al acestei mișcări, cele două companii au prezentat un nou ceas, TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph. “Prietenia solidă a mărcii noastre cu TAG Heuer există de zeci de ani și sunt mai mult decât fericit că facem acum noi pași în cadrul unui parteneriat strategic”, spune Detlev von Platen (Membru al Comitetului pentru vânzări și marketing la Porsche AG).

TAG Heuer & Porsche (Carrera Porsche Chronograph)

“TAG Heuer și Porsche au istorie și valori comune, dar, și mai important, împărtășim aceeași atitudine”. “La fel ca Porsche, urmărim mereu progresul, suntem mereu în căutarea unor performanțe ridicate. Prin această alianță, cele două se reunesc în sfârșit oficial, după decenii de colaborări strânse. Vom crea experiențe și produse de neegalat pentru clienții și fanii pasionați atât de mărcile noastre, cât și de ceea ce ele reprezintă”, menționează Frédéric Arnault (CEO-ul TAG Heuer). Poveștile celor două companii s-au intersectat de foarte multe ori în ultimele cinci decenii.

Tradițiile similare pot fi urmărite până la antreprenorii Porsche și TAG Heuer. Astfel, Edouard Heuer și Ferdinand Porsche au fost pionieri ale căror viziuni au schimbat domeniile lor de activitate pentru totdeauna. Heuer a creat primul cronograf fabricat vreodată, iar Porsche a construit un nou motor electric axial pentru roți. Ambele realizări au câștigat medalii la târgurile mondiale desfășurate la Paris la 11 ani distanță. Edouard Heuer a fost onorat în 1889, în timp ce primul Lohner-Porsche Electromobile care dispunea de inovația Porsche a fost prezentat la Expoziția din Paris în 1900.

TAG Heuer & Porsche – Carrera Porsche Chronograph

La fel cum făcuse Porsche 911 pentru automobile, Heuer Monaco a schimbat codurile de design ale orologeriei tradiționale. Inovațiile au avut un cost financiar semnificativ și, ca alternativă la o campanie publicitară scumpă, Jack Heuer a consolidat legătura mărcii cu renumitul producător de autovehicule sportive printr-un acord de sponsorizare cu Fribourg, pilotul de curse din Elveția și dealerul Porsche Jo Siffert. În 2005, la premiera filmului Jo Siffert: „Live Fast – Die Young”, Jack Heuer și-a amintit condițiile contractului lor: “În schimbul a 25.000 CHF, el urma să pună logo-ul nostru pe mașină și costum”.

TAG Heuer – Porsche Carrera Porsche Chronograph

Carrera a fost asociată cu Porsche și TAG Heuer timp de generații, fiind o alegere firească pentru prima colaborare creativă de produse. Astfel, noul cronograf este o combinație a universurilor Porsche și TAG Heuer. Inscripția Porsche este vizibilă pe cadru, iar fontul inconfundabil este folosit și pentru indexuri. Culorile Porsche (roșu, negru și gri) – care amintesc și de modelele istorice Heuer – sunt încorporate pe tot ceasul, iar în spatele carcasei din cristal transparent se află masa oscilantă reproiectată ca un omagiu afectiv adus celebrului volan Porsche.

Efectul de asfalt se regăsește pe suprafața cadranului – creat special pentru acest ceas – și exprimă pasiunea pentru drum, în timp ce cifrele arabe sugerează numerele de pe tabloul de bord al modelelor sportive Porsche. Ceasul este însoțit de o curea moale din piele de vițel cu o serie de cusături inovatoare care reflectă interiorul Porsche, fie de o brățară metalică care reflectă un design de curse simplificat. Totodată, în inima ceasului regăsim mecanismul Calibre Heuer 02 – realizat in-house de manufactura elvețiană – și dispune de o rezervă de putere impresionantă: 80 de ore. Detalii TAG Heuer AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here