Stratolaunch dezvoltă un vehicul hypersonic

0
514
Stratolaunch - Aeronavă hipersonică Talon-A

Stratolaunch dezvoltă un vehicul hypersonic reutilizabil, proiectat pentru a fi lansat cu ajutorul unui alt aparat al companiei. Înființată de Paul Allen (Co-Fondator Microsoft) în 2011, compania a planificat inițial plasare de sateliți cu ajutorul acestei aeronave de mari dimensiuni (cu o anvergură de 117 metri). Reprezentanții Stratolaunch au menționat că urmărește dezvoltarea unui vehicul numit Talon-A, vehiculul urmând să fie alimentat cu ajutorul unui motor cu combustibil lichid, viteza maximă anunțată fiind 5 Mach.

Stratolaunch – Avion transport

Stratolaunch Talon-A este un “aparat flexibil, de mare viteză, construit pentru ofensivă și apărare hypersonică, R&D hipersonică”, conform unei declarații oferite de reprezentanții companiei despre acest program. Talon-A este gândit ca un aparat reutilizabil – o lungime de 8,54 metri și o anvergură a aripilor de 3,45 metri – greutatea estimată fiind de aproximativ 2721 kg.

Stratolaunch – Talon-A (Vedere generală)

“De asemenea, aparatul va fi capabil să decoleze autonom, cu ajutorul unei piste convenționale”, se arată în declarația emisă de companie. “Laboratoarele noastre de testare hypersonică vor servi ca un catalizator pentru renașterea tehnologiilor hypersonice – inclusiv pentru guvernul nostru – sectorul comercial și mediul academic”, a menționat Jean Floyd (Director Executiv Stratolaunch). Pe lângă Talon-A, Stratolaunch dezvoltă și un avion spatial denumit Black Ice, “o aeronavă spațială complet reutilizabilă, care permite capacități avansate pe orbită și returnarea diferitelor încărcături”. Designul inițial a fost optimizat pentru transportul cargo, cu o variantă capabilă să transporte echipajul.

Stratolaunch – Talon-A

Toate acestea depend de aeronavele construite în prezent de constructor, o companie care are suficientă susținere pentru dezvoltarea Talon-A – cel puțin printr-un prim test de zbor hypersonic în viitor. Timeline-ul companiei este de a realiza un model Talon-A complet reutilizabil, precum și avionul său de transport cu două fuselaje – un aparat cu o anvergură a aripilor de 117 metri – gândit să intre în funcțiune în jurul anului 2022. Detalii AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.