Classique: Stefano Bemer – colecție Porsche

0
472
Stefano Bemer

Producătorul de încălțăminte la comandă Stefano Bemer a lansat recent o linie de pantofi de condus. Având ca sursă de inspirație modelele Porsche, domnul Tommasi Melani (Director Executiv al Stefano Bemer) a decis introducerea unei colecții speciale pentru pasionații mărcii, dânsul amintind de anii tinereții – atunci când biroul său era decorat cu un poster al unui Porsche 911. De altfel, educația florentină, Florența fiind cunoscută pentru articolele din piele de calitate, a constituit un atu pentru Tommasi – el ajutându-și familia în dezvoltarea business-ului de familie – atelierul producând articole fine din piele sub numele de “Scuola de Cuoio”.

Stefano Bemer

Zeci de ani mai târziu, cele două lumi s-au ciocnit sub forma unor pantofi de condus, aceștia fiind lansați sub marca Stefano Bemer. Ca un pasionat al pantofilor și al mașinilor sport produse de Porsche, dl. Melani dorea să îmbine cele două lumi la întâlnirile pe care le avea, rămând în același timp un ambasador al brandului pe care îl conduce. De aici s-a născut și ideea de a crea o colecție specială, destinată celor care apreciează calitatea înaltă a pantofilor Stefano Bemer – realizați la comandă – cu pasiunea pentru condus.

Pantofi ce sunt realizați cu aceeași măiestrie de artizanii companiei, oferind în același timp acea linie atât de specifică stilului florentin, aspectul acestora fiind potrivit cu mașina sport. Pantofii se prezintă în partea superioară cu un strat dublu de material, în special în zona de sprijin a tocului, talpa flexibilă oferind purtătorului posibilitatea de a simți mai bine pedala. Fiecare pereche poate fi personalizată în funcție de dorința clientului, aceasta având opțiunea de a potrivi pantofii cu propria mașină, detaliile fine putând să respecte chiar și cusăturile aflate în cabina autoturismului.

Ideea de a crea o linie de pantofi personalizată s-a născut dintr-o interacțiune cu Singer Vehicle Design – o companie cunoscută pentru personalizarea automobilelor Porsche. De altfel, domnul Tommaso Melani a achiziționat un model de Porsche din anii 1980 și la restaurat în California, el intrând în contact cu reprezentanții Rod Emory și Singer Vehicle Design, companii angrenate în restaurarea clasicelor șasiuri 911.

Totodată, pe parcursul dezvoltării acestui model de pantofi, Tommaso a experimentat o multitudine de materiale, o piele cu adevărat deosebită sa impus atunci când a încercat să potrivească culoarea interioară a unui model restaurat de Singer Vehicle Design. Denumită “Kudu”, pielea provine de la o rasă de antilope africane și este cunoscută pentru zgârieturile inerente de pe suprafața ei, cauza fiind migrația animalelor (în căutare de hrană) printre desișurile pline de spini.

Defectele naturale ale pielii au fost special alese de dl. Melani, ca o potrivire perfectă cu creația realizată de Singer Vehicla Design, asigurându-se astfel că pantofii vor arăta la fel de bine atât la drum, cât și la o reuniune informală. Un pas important l-a constituit preluarea mărcii Stefano Bemer – după trecerea în neființă a inițiatorului acestui brand, în cursul anului 2012 – Tomasso Melani continuând tradiția de a realiza încălțăminte la comandă de cea mai bună calitate. De altfel, Bemer era cunoscut ca unul dintre cei mai buni producători de pantofi din lume, printre clienții săi numărându-se nume importante – precum actorul Daniel Day Lewis – acesta fiind chiar ucenic în atelierul mărcii Stefano Bemer. Un număr important de clienți, proveniți de la Holywood, au trecut pragul mărcii – mulți dintre ei deținând colecții întregi de pantofi.

Este exact ceea ce a făcut dl. Melani, el păstrând această clientelă selectă prin menținerea la cote înalte a calității artizanale, extinzând totodată colecțiile de pantofi cu noi game și modele. Cu toate că a inclus în colecțiile sale și pantofi Ready to Wear, calitatea a rămas neschimbată, pantofii fiind lucrați manual de artizani bine calificați și prin utilizarea materialelor de cea mai bună calitate. Între timp, dl. Tommaso Melani a început deja să lucreze la următoarea colecție de pantofi de condus – o colecție destinată a se potrivi cu un Porsche Platinum 3.2 Carrera – oferind o evoluție naturală a acestui segment important al eleganței masculine. Mai multe detalii aici (www.stefanobemer.com).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.