Starbucks revoluționează producerea cafelei

0
640
Pahnatom Espresso (imagine generală 1)

Singurul lucru care mi-a lipsit cu adevărat în timpul izolării a fost ieșirea la una din cafenelele preferate, timpul petrecut acolo și, mai ales, modul în care era preparată cafeaua, fiind o reală bucurie. Adesea, barista nu sunt apreciați pentru cunoștiințele lor în domeniul cafelei, poate și pentru faptul că oamenii nu observă modul în care aceștia prepare prețioasa licoare. Astfel, rețeaua Starbucks a avut ideea de a reproiecta espressorul voluminos, acesta fiind înlocuit cu un aparat mai subțire și elegant.

Phantom Espresso (imagine generală 2)

Denumit Phantom Espress, aparatul a luat naștere din dorința de a face din experiența servirii unei cafele una mult mai bună. Fiecare dintre noi avem tendința de a iubi anumite meniuri sau băuturi și, poate cel mai important, să oferim aprecierea noastră persoanei care ne oferă ce ne place. Cum espressoarele tradiționale sunt mari, ele devin o barieră între barista și împătimiții cafelei. Simpla mișcare a motorului espressorului nu mai este de ajuns, chiar dacă sticla încorporată la nivelul barurului a permis clienților să urmărească procesul de realizare a cafelei, în special a băuturilor sezoniere sau în ediție limitată.

Phantom Espresso (mod de preparare 1)

Un proces care a dus, în cele din urmă, la apariția unui aparat de cafea sub forma unui turn – completat de o bară poziționată orizontal – aici regăsind și paharele necesare espresso-ului. Realizat de Starbucks Industrial Design, Starbucks Equipment Development și Thermoplan AG, aparatul dispune de o pâlnie în care sunt introduse boabele de cafea, la capetele barei orizontale regăsind un buton care, prin răsucire la 180 de grade, conduce la turnarea cafelei în cană și, ulterior, la clătirea paharelor. Încălzirea laptelui se realizează sub tejghea, chiar dacă butoanele pentru spumă sunt în partea de sus a aparatului.

Phantom Espresso (mod de preparare 2)

Pentru a maximiza efectul producerii cafelei, în fața aparatului sunt poziționate boluri cu boabe de cafea, clienții fiind invitați să-și aleagă sortimentul dorit, beneficiind chiar de opțiunea de a testa calitatea și a mirosi înainte să fie preparată cafeaua. Procesul de umplere este unul neconvențional în lumea cafelei, în special în lanțurile globale – precum este Starbucks. Dar cum gusturile evoluează, compania a ales să reproiecteze acest aparat, noul mod de preparare a cafelei oferind o aromă dulce și mult mai curate, acest aspect datorându-se în principal gravitației, menținând paticulele amare suspendate în linie.

Phantom Espresso (mod de preparare 3)

Tratamentele tactile, precum și mânerele care creează puncte de atingere intuitive pentru barista – alături de design-ul espressorului – oferă un moment magic pentru client în parte. Un alt aspect important este modul ușor prin care Phantom Espresso este curățat, în timp ce grila unghiulară ascunde zațul rezultat din producerea cafelei din fața clientului, în timp ce lichidele în exces sunt dircționate direct într-un bazin de colectare poziționat sub tejghea. În fine, atunci când intri într-o cafenea, nu uita să mulțumești omului care îți prepară cafeaua preferată, un personaj devenit important în activitatea noastră de zi cu zi.

Starbucks România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.