Sofia Hotel, reședință la Marea Galileii

0
944
Sofia Hotel Tiberiada (zonă lobby)

Sofia Hotel este o veche reședință otomană din apropiere de Tiberiada (Israel), aceasta fiind transformată de arhitecții studioului Levin Parker într-un spectaculos hotel cu 120 de camere. Beneficiind de frumoase priveliști asupra Mării Galileii, hotelul a fost proiectat în raport cu istoria locului, brief-ul pentru restaurarea clădirii menționând păstrarea structurii originale și adăugarea unei clădiri noi, contemporane. Designul hotelului este ghidat de un concept principal: păstrarea structurii otomane!

Sofia Hotel Tiberiada (design original)

Având în vedere acest aspect, arhitecții au menținut proporțiile structurale originale și au folosit un limbaj de priectare minim, singurul material suplimenatr – utilizat pentru a evidenția structura – fiind alama. În timpul lucrărilor, la fața locului au fost găsite diferite materiale de la finalul secolului al XIX-lea, în timpul demontării țiglei – cu scopul de a fi conservate – fiind descoperit un sigiliu cu mențiunea “damasc”, un simbol al perioadei când în Israel nu existau granite, perioada otomană fiind marcată de înflorirea comerțului.

Sofia Hotel Tiberiada (vedere asupra Mării Galileii)

Echipa de design a decis să atragă atenția asupra acestor plăci, transformându-le în “covoare” primitoare din lobby-ul hotelului. Pe lângă aceste plăci decorative, au fost păstrate și pietrele de bazalt ale clădirii și decorațiile prezente pe stâlpi. Parterul, utilizat în trecut pentru comerț, a fost transformat în zona principală a lobby-ului, vechea arhitectură a casei fiind evidențiată grație păstrării arcadelor și stâlpilor otomani eleganți. Etajul al doilea, unde se afla spațiul de locuit original, este astăzi o zonă Spa extrem de luxoasă.

Sofia Hotel Tiberiada (suite bathroom)

Zona este decorată cu stâlpi de marmură de Carrara – rămași intacți de-a lungul timpului – paturile relaxante fiind poziționate pe plăcile din “damasc” vopsite. Din acest spațiu principal, oaspeții pot accesa facilitățile Spa, precum hammam-ul turcesc, sauna sau sălile de tratament. De altfel, centrul Spa conduce oaspeții înapoi în timp, ei fiind beneficiarii unui hammam turcesc tradițional. Demn de menționat, hammam-ul este acoperit cu marmură de Carrara, similară cu cea din care sunt construiți stâlpii originali din spațiul de relaxare.

Sofia Hotel Tiberiada (Spa – Hammam)

În ce privește restul facilităților, precum zona pentru servitul mesei, cafeneaua, wine shop-ul, sălile de conferințe și dormitoarele, acestea sunt situate în noua clădire. Această intervenție contemporană este proiectată cu linii simple și materiale neutre, atenția fiind concentrată asupra clădirii originale. Zona de servit masa urmează această estetică curată și simplă, spațiul fiind împărțit de plase din oțel inoxidabil negre, care te duc cu gândul la plasele utilizate de pescarii din Tiberiada, o caracteristică important a istoriei și prezentului a Mării Galileii.

Detalii aici: SOFIA HOTEL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.