Sir Simon Rattle prezintă BMW Classics

0
239
BMW Classics - London

BMW Classics revine în Trafalgar Square duminică, 30 iunie 2019, cu Sir Simon Rattle şi Orchestra Simfonică din Londra pentru cel mai mare concert de muzică clasică în aer liber din Londra. Acest concert gratuit de la mijlocul verii scoate în evidenţă parteneriatul continuu dintre BMW şi Orchestra Simfonică din Londra, oferind acces la muzică live la superlativ într-unul dintre cele mai emblematice spaţii publice din lume. Evenimentul reprezintă începutul unui program de mutică estival incredibil pe care îl oferă Londra şi este o dovadă a implicării culturale unice a BMW Group la nivel global.

BMW Classics - Trafalgar Square

Cu o audienţă de 7.000 de persoane în Square, concertul va fi din nou transmis în direct pe canalul YouTube al Orchestrei, ajungând la zeci de mii de oameni de pe mapamond. În mod constant, LSO transmite gratuit pe internet concertele de la Barbican şi din turnee. Programul include muzică de dans de Dvořák, Poulenc, Ravel, dar şi “The Young Person’s Guide to the Orchestra” de Britten. Punctul de atracţie al BMW CLASSICS 2019 va fi premiera mondială a unei lucrări special comandate compozitorului Bushra El-Turk. Această piesă nouă de muzică pentru dans va reuni muzicienii LSO cu 55 de tineri muzicieni din East London în programul LSO On Track şi 20 de studenţi Guildhall. Comentând despre eveniment, Sir Simon Rattle a declarat: “Am fost încântat de experienţa BMW CLASSICS de anul trecut şi mă bucur să împărtăşesc scena din nou cu Orchestra Simfonică din Londra, aceşti tineri muzicieni talentaţi, şi să ofer publicului o nouă lucrare de Bushra El-Turk. Acest eveniment evidenţiază faptul că bucuria de a asculta muzică de orchestră live nu este limitată doar la sălile de concerte şi că poate şi trebuie să fie accesibilă pentru toată lumea. Fără BMW şi Primarul Londrei, organizarea unui eveniment gratuit de acest gen nu ar fi fost posibilă şi le sunt foarte recunoscător”. Nicolas Peter, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, a declarat: “Datorită parteneriatului nostru de lungă durată cu Orchestra Simfonică din Londra, Trafalgar Square se va transforma şi în această vară în cea mai mare sală de concerte din Londra.

BMW Classic - London

Până acum, peste 100.000 de ascultători au fost prezenţi la faţa locului şi online şi este plăcerea noastră să întâmpinăm rezidenţii şi vizitatorii Londrei pentru a se bucura de un alt concert gratuit fenomenal. Suntem deosebit de încântaţi că va fi pentru a doua oară când Sir Simon Rattle va conduce Orchestra Simfonică din Londra la BMW CLASSICS”. Viceprimarul pentru cultură şi industrii creative, Justine Simons, a declarat: “Este minunat că Trafalgar Square va fi transformată din nou într-o sală de concerte în aer liber, ceea ce va permite londonezilor şi vizitatorilor să asiste gratuit la o reprezentaţie fascinantă de muzică live în centrul capitalei. De asemenea, sunt încântată că următoarea generaţie de talente muzicale va avea şansa de a evolua alături de artişti profesionişti sub conducerea renumitului dirijor Sir Simon Rattle. Va fi o oportunitate deosebită pentru aceşti 55 de muzicieni tineri şi talentaţi la începutul carierelor lor”. Bushra El-Turk a declarat: “Ce provocare interesantă de a scrie pentru o orchestră de abilităţi mixte, compusă din toate elementele care înseamnă atât de mult pentru mine! Sunt încântată să fac parte dintr-un vis din copilărie devenit realitate pentru aceşti tineri, să colaborez cu LSO, să aduc un omagiu anilor mei la Şcoala de Muzică şi Dramă Guildhall şi, bineînţeles, să lucrez cu unul dintre cei mai respectaţi dirijori, Sir Simon Rattle într-unul din locurile emblematice ale Londrei, Trafalgar Square”. BMW CLASSICS face parte din serie de concerte în aer liber la care BMW Group este partener la Londra, München, Berlin şi Moscova. Mai multe detalii aici (BMW România).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.