Sipadan & Mabul, paradisul din Malaysia!

0
244
Sipadan & Mabul Resort (Malaesia)

Sipadan & Mabul sunt două insule care fac parte din Malaysia, teritoriul întânzindu-se între Peninsula Malacca și Insula Borneo. Cu ieșire la Marea Celebes, insulele constituie un paradis natural pentru turiștii care aleg ca destinație Asia de Sud-Est.

Salon recreere Sipadan & Mabul (sursă: Sipadan Mabul Resort)

Majoritatea turiștilor aleg să se cazeze pe Insula Mabul și, ulterior, să realizeze sesiuni de scufundare pe Insula Sipadan. Insula este un paradis al scufundărilor, însuși marele explorator Jaques Cousteau realizând documentare despre fauna de aici. Cazarea pe insule se realizează în camere private, numeroase facilități regăsindu-se la dispoziția oaspeților. Meniuri rafinate – cu influențe asiatice și europene – sunt și ele disponibile.

Paradis marin

După cum menționam la începutul materialului, cele două insule constituie un adevărat paradis marin. Numeroase specii endemice se regăsesc aici, majoritatea turiștilor alegând destinația pentru a admira fauna locală. Situată la 15 minute de mers cu barca, Sipadan oferă plaje cu nisip alb și posibilități de scuba-diving. Bărci tradiționale – cu copertine și rafturi pentru echipament – sunt disponibile pe durata întregii zile.

Sesiune scufundare Sipadan & Mabul (sursă: Sipadan Mabul Resort)

De-a lungul zilei aveți posibilitatea de a accesa unul dintre cele trei programe de scufundare aflate la dispoziția turiștilor. Dacă nu doriți să repetați experiența din insula Sipadan, atunci la dispoziția dumneavoastră se regăsește a treia insulă: Kapalai. După scufundare, aveți ocazia să petreceți o după-amiază în compania unei cești ceai sau cafea, preparate după tipicul local. Produse  însoțite de delicioasa patiserie asiatică.

Muck Diving

Renumite pentru sesiunile de scufundări – insulele oferă posibilitatea descoperirii faunei bogate din regiune – aceste fiind denumite “Muck Diving”. O denumire care provine de la coralii, mâlul și sedimentele depuse de-a lungul timpului pe fundul mării. Chiar dacă vizibilitatea este redusă, aveți ocazia să admirați fascinanta lume acvatică. Dacă alegeți să rămâneți în barcă, trebuie să știti că oferta include și desgustări de vinuri.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.