Seria 7, ediție specială Ellerman House

0
233
BMW Individual (BMW 745Le xDrive

Seria 7 reprezintă o alegere serioasă pentru segmentul de ospitalitate. În materialul de față, doresc să vă prezint o opțiune spectaculoasă a unui hotel-boutique din Cape Town (Africa de Sud) – Ellerman House. O colecție rafinată de artă și o superbă priveliște a apusului pe coasta Atlanticului, transformă această reședință în locul potrivit pentru cei mai pretențioși oaspeți. Evident, din acest peisaj idilic nu avea cum să lipsească un Seria 7, o versiune foarte personalziată a sedanului de lux BMW 745Le xDrive, automobilul fiind creat de BMW Individual cu ajutorul artistului și sculptorului sud-african Nic Bladen.

BMW 745Le xDrive & Ellerman House

Localizat în Golful Bantry, refugiul exclusiv oferă oaspeților săi 13 dormitoare și 2 vile private, experiența de ospitalitate fiind completată de impresionanta colecție de artă contemporană sud-africană reunite de proprietarul hotelului, Paul Harris. Cum există o legătură strânsă între ambianța de lux și artă, acest automobile unic combină experiența de condus luxoasă cu eleganța de înaltă calitate, realizarea lui fiind un omagiu artistic adus vegetației regiunii din jurul orașului Cape Town. Noua limuzină oficială pentru transferul oaspeţilor Ellerman House este o dovadă suplimentară a capacităţii BMW Individual Manufaktur de a proiecta maşini pe deplin în conformitate cu dorinţele şi cerințele speciale ale viitorilor lor proprietari.

Nic Bladen (Sculptor Africa de Sud)

Măiestria, atenţia la detalii şi conştientizarea celei mai înalte calităţi sunt combinate cu creativitatea şi gama de materiale utilizate, tehnici de prelucrare şi combinaţii de culori, în conformitate cu ideile clientului. Orientarea maximă către client nu dă naştere doar unor produse personalizate, ci şi la soluţii inovatoare pentru realizarea unui design adaptat întocmai stilului personal al proprietarului. Pentru a garanta standardele de calitate şi siguranţă ale BMW Group, fiecare componentă produsă de BMW Individual este supusă procedurilor de testare folosite pentru compomentele produse în serie. BMW 745Le xDrive serveşte ca bază pentru exemplarul creat de BMW Individual Manufaktur folosit pentru a conduce oaspeţii Ellerman House.

Nic Bladen (Rooibos – Africa de Sud)

Sistemul de propulsie plug-in hybrid este format dintr-un motor pe benzină cu şase cilindri dispuşi în linie şi un motor electric care împreună generează o putere de până la 290 kW/394 CP. Datorită autonomiei electrice cuprinsă între 51 şi 54 de kilometri (în ciclul de test NEDC), sedanul de lux plug-in hybrid poate parcurge cei aproximativ 25 de kilometri dintre aeroportul din Cape Town şi clădirea principală a hotelului, veche de peste 100 de ani, fără emisii locale. Finisajul cu vopsea exclusivistă Brass este combinat cu BMW Individual High Gloss Shadow Line extinsă, jante M de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design start-spoke şi finisaj bicolor, şi un pachet M Sport. Pragurile uşilor în culoare Brass poartă inscripţia “Ellerman House”.

BMW 745Le xDrive (Detaliu interior)

Designul interior Pure Exellence şi tapiţeria BMW Individual cu piele Merino în culori Tartufo/Cognac sunt îmbogăţite de numeroase accente individuale. În plus faţă de scaunele de confort reglabile electric, jaluzelele acţionate electric, acoperişul panoramic din sticlă Sky Lounge, lumina ambientală şi pachetul Ambient Air contribuie la starea de bine din spate. Cadrul panourilor uşii, tabloul de bord, tapiţeria cu Alcantara a plafonului, decoraţiunile podelei şi ale pragurilor uşilor acoperite cu piele sunt proiectate în Tartufo. Tetierele şi pernele de confort în aceeaşi culoare sunt brodate cu un design floral exclusivist. Broderia de pe perne include şi însemnul “EH” pe faţă şi inscripţia “BMW Individual Manufaktur” pe spate.

BMW 745Le xDrive (Detaliu cabină)

Schema armonioasă de culori include şi cusături ton-pe-ton şi atrage atenţia asupra benzilor decorative interioare, care au fost rafinate în opere de artă unice. Designul inovator şi unic al benzilor decorative de interior pentru 745Le xDrive by BMW Individual Manufaktur este opera artistului Nic Bladen, care se inspiră pentru munca sa din flora caracteristică a Africii de Sud. Folosind diferite mulaje şi aur, argint sau platină turnat, el creează sculpturi detaliate de frunze, flori, rădăcini şi crenguţe, modelate pe plante sălbatice. Pentru proiectul de artă conceput de BMW Seria 7 şi Ellerman House, el a dezvoltat un proces special în care a transferat replicile plantelor turnate în metal preţios într-o formă cât mai plată posibil.

BMW 745Le – xDrive (detaliu spate)

Motivele pentru rafinarea interiorului sedanului de lux au fost găsite în regiunea Fynbos din jurul Cape Town, cunoscută pentru biodiversitatea sa unică. Mulţi dintre arbuşti, copaci, ierburi şi flori, sunt acum ameninţate cu dispariţia. Printre cele mai cunoscute comori naturale ale peisajului Fynbos se numără rooibos, din a cărui versiune cultivată se face un ceai popular la nivel internaţional, şi plantele protea, cunoscute şi sub numele de tufişuri de zahăr sau copaci de argint, ale căror flori rotunde, adesea de dimensiunea unei farfurii, reprezintă floarea heraldică a Africii de Sud. Cu cele mai recente opere de artă ale sale, artistul îşi propune să crească gradul de conştientizare pentru diversitatea plantelor din regiunea Cape. Detalii aici: BMW ROMÂNIA

Mai multe informații aici: #EXPLORE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here