SORPIONS, AGORA ÎN VARIANTĂ MODERNĂ

0
28

Agora. Un termen adus pentru prima dată în atenția omenirii în Grecia antică, sensul literar fiind acela de “spațiu pentru o adunare”. Un loc destinat întâlnirilor între atleți, artiști, politicieni sau reprezentații sacrului – ceea ce putem denumi astăzi “Comunitatea”. O astfel de interpretare o oferă una dintre cele mai noi reședințe din insula Mykonos, mă refer aici la “Scorpion Mykonos”, o reimaginare a anticei “agora”: Un loc al întâlnirilor ritualice, sinergiilor comune, al schimbului de idei și energie. O atmosfer[ incluzivă și o gam[ complet[ de activități se regăsesc la dispoziția oaspeților, evenimentele de peste zi fiind completate de apusurile magnifice și călătoriile muzicale.

Situată în vârful unui promotoriu scăldat de soare din insula Mykonos, o casă veche a fost transformată într-o agora modernă. Proprietatea, aflată lângă o zonă sălbatică a unui sanctuar natural, este înconjurată de apele azur ale Mării Egee. Un program cultural foarte bogat și luxul contemporan, creează o oază de relaxare și un spațiu intelectual pe una dintre cele mai căutate insule din arhipelagul grecesc. Ritmul accelerat de astăzi, nevoia de liniște și de restabilire al echilibrului, capătă prin această reședință o relevanță nouă. La fel de esențial este înțelegerea dorințelor unui călător – aflat în căutarea unor experiențe noi – ce evoluează în permanentă, oportunitatea de a te relaxa ritualic fiind cultivată prin intermediul muzicii transcedentale și a schimburilor sufletești. O invitație clară de a te relaxa și reconecta cu natura, un amestec perfect de farmec rural tradițional și eleganță contemporană pe care o oferă acest paradis natural. Mă refer aici la o reședință complet nouă, localizată într-una dintre cele mai pitorești și căutate insule grecești – Mykonos. Reședința – denumită Scorpion – reprezintă punctul culminant al petrecerilor, nopțile fiind dominate de muzica de club, în timp ce zilele sunt dedicate relaxării – șezlongurile, mesele servite în aer liber și apusurile spectaculoase de soare aducând oaspeților un nivel holistic nou. Situat pe un promotoriu, între două plaje uimitoare, reședinața este “îmbrățișată” de natura sălbatică a unei rezervații naturale protejate – Scorpions fiind locul ideal pentru încântarea simțurilor. O peninsulă binecuvântată de soare, ce oferă extraordinare priveliști asupra apelor cristaline ale Mării Egee, răsăritul soarelui și apusurile spectaculoase putând fi urmărite zi de zi din perimetrul sudic al proprietății.

Locația este una spațioasă, organizată în trei zone distincte: Lounge-ul, ce oferă priveliște asupra apusului de soare; Plaja, cu nisipul său fin și terasele situate în estul proprietății; Restaurantul, cu salonul de muzică și zona de bar din inima acestei reședințe. În ce privește designul locației, el a fost realizat sub îndrumarea lui Anabelle Kutucu și a lui Michael Schickinger (Director de Creație în cadrul Lambs and Lions), alături de aceștia regăsindu-i pe arhitecții Dimitris și Konstantinos Karampatakis (K-studio din Atena) – echipa reușind să ofere o abordare holistică reședinței. Întinsă pe o suprafață de aproximativ șase mii de metri pătrați, casa din piatră albă se prezintă cu accente clasice, ce aduce aminte de glamourul anilor 1960 și modernismul contemporan. Structura oferă oaspeților un spațiu privat de circa două sute șaptezeci de metri pătrați și două mii cinci sute metri pătrați destinați teraselor în aer liber. Totul emană aici un sentiment de ușurință, de relaxare și uitare, oaspeții putând să uite de grijile de zi cu zi. Estetica deosebită a acestui loc, mie unul îmi aduce aminte de epoci trecute (pierdute undeva în negura epocii bizantine), și gândul că ești înconjurat de albastrul mării, reprezintă un dialog între decorul senzorial și frumusețea organică ce rezultă din căldura cu care soarele mângâie acest colț de lume. Accentul este pus pe simplitate, sărbătorirea tradițiilor și culturii locale grecești, principiile directoare fiind constituite de limbajul de design și ospitalitate. Mixul dintre minimalism și textura bogată, alături de detaliile lucrate manual, fac din acest loc unul cu adevărat deosebit. Restaurantul prezent aici este unul rustic-chic, la dispoziția oaspeșilor fiind regăsite aproximativ două sute de locuri, situat pe o terasă exterioară cu vedere la mare. Dacă v-am trezit interesul, nu-mi rămâne decât să vă îndrum să citiți articolulu integral în noul număr al The Gentleman’s Journal. Foto: Scorpions Mykonos; Text de: Mihai Leonard.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here