Share This Article
Sciccheria Ristorante Italiano anunță extinderea în București, prin deschiderea celui de-al doilea restaurant. Este vorba despre Sciccheria Rosetti, în centrul orașului, pe strada Tudor Arghezi nr. 4.
Amenajarea Sciccheria Rosetti a fost realizată alături de PickTwo Studio. Este studioul de design care a fost responsabil și pentru primul restaurant al grupului, din zona metropolitană a Bucureștiului. Stilul estetic este unul urban, contemporan. Restaurantul este situat la parterul clădirii de birouri Arghezi 4. El beneficiază de 56 de locuri în interior, care sunt completate de alte 40 de locuri pe terasa acoperită.
Virgil Ianțu despre implicarea în Sciccheria Rosetti
În cadrul acestui proiect, acționarilor Claudia și Luca Militello și Andrei Iosif, li se alătură și prezentatorul de televiziune Virgil Ianțu. Cel care, recunoștea, își îndeplinește, astfel, visul de a intra în industria de HoReCa. “Legătura mea cu Sciccheria este una foarte simplă și concretă. După multe experiențe avute de-a lungul timpului, în calitate de client, acest restaurant mi-a oferit un loc pe gustul meu. Un meniu impecabil conceput, pe toate gusturile. Plus serviciile, așa cum rar mai găsești astăzi. Și, cel mai important, atmosfera relaxată și veselă, muzica faină pentru toate vârstele”, spune Ianțu.
Pentru a continua: ”Toate m-au făcut să spun <<Așa ceva aș vrea să am și eu>>. Eu aveam de câțiva ani un gând pe care îl și verbalizam între prieteni de a avea un restaurant. Și, cum e vorba <<Ai grijă ce îți dorești…>>, a venit propunerea de a investi și a fi parte din acest frumos proiect, Sciccheria Rosetti. E un vis pe care ni-l dorim lung și frumos, iar, la așa parteneri, nici nu poate fi altfel. Vă așteptăm cu sufletul deschis!”.
Meniu italienesc, cu influențe siciliene
Sciccheria Rosetti își întâmpină oaspeții cu un meniu italienesc, cu influențe siciliene, bazat pe aceleași principii gastronomice cu care brandul și-a obișnuit comunitatea. Mai exact, ingrediente de calitate, curatoriate de la producători de top din Italia și România, toate gătite cât mai natural, la temperaturi scăzute, pentru a crea mâncăruri savuroase și sănătoase. Pe lângă partea de à la carte, Sciccheria Rosetti va beneficia și de selecții de preparate potrivite pentru mic-dejun, business lunch și de opțiuni de takeaway.
“Ne aflăm într-o zonă rezidențială vibrantă, așa că ne-am adaptat la dinamica și nevoile publicului nostru. De aceea, am creat meniuri pentru diferite perioade ale zilei, cu mâncăruri ale căror timpi de servire și caracteristici sunt în linie cu stilul de viață al consumatorilor. Astfel, fie că vorbim de un mic-dejun servit devreme, un prânz de afaceri, cu durată limitată sau de o ieșire cu colegii, seara, după birou, ce rămâne constant la Sciccheria Rosetti și în toate proprietățile grupului nostru este angajamentul către calitate în produse și servicii.”, declară Claudia Militello, coproprietar Sciccheria.
O selecție bogată de dish-uri
Din meniul de zi al restaurantului vor face parte preparate precum vestitele spaghete Carbonara, gătite după rețeta originală, sau crema de cartofi, praz și crumble de guanciale și ceapă, dar și un preparat nou în meniul Sciccheria, conceput special pentru zona dinamică a orașului – “pulled pork” cu varză murată, muștar, miere și castraveți murați. Pe lângă preparatele cu care oaspeții s-au obișnuit deja, Sciccheria Rosetti își va îmbia oaspeții cu croissante făcute în casă, cu cremă de fistic, ricotta sau bagel cu somon, cu prosciutto sau ou și guacamole. În plus, restaurantul beneficiază de un meniu generos de vinuri locale și internaționale, precum și de cocktailuri și băuturi cu și fără alcool.
#Sciccheria