SCHGAGULER, DESIGN MINIMALIST

0
40
Hotelul Schgaguler

Adăugând fațade din beton și interioare minimaliste, arhitectul Peter Pichler a schimbat în totalitate hotelul situat pe pantele Dolomiților (Tirolul de Sud). Studioul Pichler din Milano a realizat o renovare completă a Hotelului Schgaguler, o reședință situată în satul Castelrotto și aflată în patrimoniul universal UNESCO. Construit inițial în anul 1986, clădirea prezintă caracteristici influențate de arhitectura tradițională alpină, elementele de identificare fiind date de acoperișurile înclinate și balcoanele cu balustrade din lemn.

Hotelului Schgaguler

Pe măsură ce clădirea a început să se degradeze, proprietarii au luat decizia de a începe un proiect de renovare completă, dorința fiind aceea de a păstra structura existentă – ca bază pentru un design modern – alături de o estetică minimalistă. “Am plecat la drum cu ideea de a respecta contextul local și împrejurimile sale, identitatea arhitecturală puternică a hotelului urmând să primească o reinterpretare contemporană a stilului alpin, având totodată posibilitatea de a ne «juca» cu acoperișul tipic înclinat al zonei”, a menționat dl. Peter Pichler. Compoziția originală are la bază trei zone legate între ele, aceasta fiind vizibilă și la noua arhitectură, dar fațadele au fost modificate prin adăugarea un exoschelet din beton (simplificat) pe exteriorul  clădirii. Noile fațade din beton au fost realizate în nuanță de alb, evocând astfel geologia munților din jur, suprafețele conice variind în funcție de orientare și program. Clădirea este orientată către nord – spre zona unde sunt poziționate circulația și zonele publice – având o adâncime mai îngustă, în timp ce fațada sudică a fost extinsă pentru a forma o serie de logii umbrite.

Pe plan intern, spațiile renovate încearcă să combine elemetele tradiționale și culturale contemporane, fiind creat astfel un sentiment de ospitalitate și wellness ce apropie Hotelul Schgaguler de unul tip “Boutique & Spa”. “Interioarele simple și funcționale – cu amenajări deschise – sunt combinate cu elemente de construcție locală, precum lemnul de castan, piatra și materiale textile – pentru cele opt camere, barul, restaurantul, lobby-ul și zona de Spa”, a declarat un reprezentant al studioului milanez. Principalele spații publice sunt situate la parterul clădirii și includ un bar (cu deschidere la o terasă de mari dimensiuni) ce oferă o vedere către muntele Sciliar din apropiere. În același timp, Spa-ul este poziționat în subteran, toate cele opt apartamente aflându-se la etajele superioare – dotate cu băi deschise și ferestre pe toată înălțimea camerei – oferind unele dintre cele mai spectaculoase priveliști asupra văilor înconjurătoare. Dacă am reușit să vă încânt cu această destinație de vacanță, nu-mi rămâne decât să vă invit să o descoperiți prin accesarea adresei (www.selectedhotels.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here