SAM LEWITT LA BMW OPEN WORK

0
39

BMW şi Frieze continuă parteneriatul de lungă durată cu iniţiativa artistică majoră BMW Open Work by Frieze. Având-o drept curator pe Attilia Fattori Franchini, iniţiativa reuneşte arta, designul şi tehnologia în formate multiplatformă cu caracter de pionierat. Artistul ales să creeze a doua BMW Open Work pentru Frieze London 2018 este Sam Lewitt, artist originar din New York. Având-o drept curator pe Attilia Fattori Franchini, iniţiativa reuneşte arta, designul şi tehnologia în formate multiplatformă cu caracter de pionierat.

Sam Lewitt - BMW Open Work by Frieze

Originar din New York, Sam Lewitt este al doilea artist ales să creeze BMW Open Work by Frieze.. Intitulată CORE (the „Work”), noua creaţie a lui Lewitt pentru BMW Open Work se concentrează pe ingineria şi tehnologia motoarelor, pentru a explora conceptual şi fizic ciclul de producţie al unui motor BMW. Pornind de la dialogul artistului cu inginerii de motoare BMW, CORE utilizează materiale şi tehnici de producţie din inginerie pentru reimaginarea ciclului de producţie a motorului ca un motor în sine. În cadrul procesului, CORE interacţionează cu structura sistemului de comenzi în sine, prin abordarea relaţiilor de schimburi simbolice şi materiale în forma lucrării. Noua creaţie a lui Lewitt se va desfăşura ca o instalaţie în BMW Lounge la Frieze London 2018, ca o experienţă sonoră (soundscape) în Courtesy Car Service de la eveniment şi online la closed_core.com. Franchini a declarat: “Acum, în cel de-al doilea an, BMW Open Work oferă artiştilor posibilitatea de a se implica într-un dialog bogat cu specialiştii BMW în inginerie şi design. Acest dialog este o posibilitate unică de întâlnire şi creaţie între diferitele domenii. Colaborarea cu un artist fin precum Sam Lewitt, al cărui proiect provoacă în mod conceptual şi sculptural înţelegerea noastră în centrul producţiei de automobile, este absolut fascinantă”. “Comandarea unor noi lucrări a fost o caracteristică principală a Frieze London de la început. Prin acest parteneriat cu BMW, suntem încântaţi să susţinem lucrări de ambiţioase, ce provoacă gândirea, şi să deschidem discuţii între artă, design şi tehnologie”, a declarat Jo Stella-Sawicka, directorul artistic al Frieze.

Sam Lewitt - BMW Open Work by Frieze

Dr. Nicolas Peter, membru al Consiliului de Administraţie al BMW Group, a declarat: “Suntem extrem de încântaţi să vedem continuarea BMW Open Work pentru al doilea an. Attilia Fattori Franchini a făcut o treabă excepţională în modelarea acestei iniţiative şi oferirea unui exemplu deosebit al angajamentului BMW faţă de libertatea artistică în practica creativă. A fost foarte interesant să vedem cum colaborează Sam Lewitt cu inginerii şi specialiştii BMW şi abia aştept să văd cum rezultatul prinde viaţă în BMW Lounge în cursul acestui an”. Pentru informaţii suplimentare pe parcursul proiectului, vă rugăm să accesaţi: frieze.com/bmw-open-work. BMW este partener al Frieze încă din 2004. În 2012 a contribuit la lansarea programului Frieze Sounds. Din 2017, BMW Open Work este o continuare a acestei colaborări pe termen lung. Olivia Erlanger a fost aleasă pentru comanda inaugurală. Lucrarea ei “Body Electric” a oferit o explorare senzorială captivantă a fenomenelor naturale şi a relaţiei acestora cu realizările tehnologice ale omenirii. În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie, aşa cum este Festivalul de muzică de cameră SoNoRo, şi se implică în diverse proiecte culturale aşa cum a fost colaborarea cu artistul Adrian Mitu pentru seriile Blue Coffee şi Blue Hero. La nivel naţional, prin reţeaua de dealeri BMW, sunt susţinute o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu. Debutul instalaţiei şi a experienţei sonor (soundscape) ale lui Lewitt va avea loc la Frieze London în perioada 4-7 octombrie 2018. Mai multe detalii aici (www.bmw.ro).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here