SALONE DEL MOBILE MILANO, EDIȚIA 57

0
55
Simone Guidarelli

Astăzi începe cea de-a cincizeci și șaptea ediție a “Salone del Mobile – Milano”, expoziție proeminentă dedicată mobilierului și designului, ce are loc între marți 17 aprilie și duminică 22 aprilie, evenimentul fiind așteptat să primească peste patru sute de mii de vizitatori. De-a lungul anilor, târgul a devenit o dată fixă în calendarul marilor case de modă, acestea începând să participe cu o gamă tot mai variată de evenimente.

Armani Casa

Peste o mie trei sute de expozanți sunt așteptați să participe la ediția din acest an, care va avea loc la “Fieramilano Rho-Pero”, unde se estimează participarea a circa trei sute de mii de vizitatori din peste o sută șaizeci și cinci de țări, programul “Fuorisalone” – ce include peste o mie de activități, prezentări și inițiative creative – urmând să aibă loc în cel puțin paisprezece cartiere ale orașului. Evenimentul unic atrage nenumărați turiști în fiecare an, acesta fiind unul dintre motivele pentru care marile branduri de modă și-au sporit treptat investițiile în “Salone del Mobile” și, în special, la “Fuorisalone”. Dincolo de prezentarea liniilor de casă, un număr din ce în ce mai mare de mărci au început să organizeze o gamă largă de evenimente pe durata târgului, majoritatea adoptând o diverse strategii de marketing. Unele mărci lansează colecții capsule sau colaborări cu nume mari în design, în timp ce altele organizează party-uri sau expoziții. De altfel, Camera Națională de Modă Italiană (CNMI) își desfășoară propriul său program – denumit “Milano Moda Design” – de câțiva ani. Calendarul 2018 include treizeci și șapte de mărci, cincizeci de evenimente și unsprezece prezentări ale colecțiilor de origine, programul fiind o oportunitate de a redescoperi acei maeștrii ai modei care au transformat mobilierul într-o afacere reală, precum Armani Casa, Etro Home, Roberto Cavalli, Brunello Cucinelli sau Bottega Veneta.

Fendi casa

Evident, nu puteau lipsi și casele franceze de modă, Louis Vuitton alegând încă odată “Salone del Mobile” pentru lansarea faimoasei sale colecții de călătorie “Objets Nomads”, precum și o nouă linie intitulată “Les Petite Nomades”. De asemenea, Hermés va fi prezent în cel puțin cinci locații diferite din capitala Lombardiei, în timp ce Cartier promite să-și uimească vizitatorii cu ajutorul unei instalații înălțate în jurul Arco della Pace pentru a sărbători ceasul Santos. O serie de alte branduri vor participa cu proiecte speciale, printre ele nominalizând Max Mara cu ai săi ochelari de soare ediție limitată, în timp ce Valentino va prezenta o selecție de obiecte în faimoasa galerie milaneză Nilufar, deținută de colecționarul Nina Yashar, iar Ermenegildo Zegna este prezent cu noua gamă de accesorii din piele Zegna Toyz. Printre cele mai importante momente se anuntă inaugurarea turnului Koolhaas al “Fondazione Prada”, o fostă distilerie care datează din anii 1910 și care a fost transformată de arhitectul Rem Koolhaas pentru a deveni “un program accesibil și în continuă evoluție a evenimentelor culturale”. Un eveniment final remarcabil vine sub forma lansării proiectului Walldesign al lui Simone Guidarelli – designerul italian de modă prezentând o colecție de țesături ce au ca sursă de inspirație modele din vechile textile de la “Fondo Renzo Brandone”. Mai multe detalii despre eveniment aici (www.salonemilano.it).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here