Royal Salute Time Series 51 Year Old Whisky!

0
78
Royal Salute 51 Year Old

Whisky-ul produs de Royal Salute este unul din acele produse care câștigă valoare pe măsură ce timpul se scurge. O demonstrează cea mai nouă ediție a producătorului scoțian – The 51 Year Old – unul dintre cele mai exclusiviste amestecuri.

Ambalaj ediție 51 Year Old (foto Royal Salute)

Inclus în colecția Time Series, acest whisky excepțional este unul dintre cele mai vechi amestecuri ale mărcii scoțiene. Exclusivitatea acestui whisky este observată în numărul decantoarelor scoase la vânzare: doar 101 se regăsesc la dispoziția clienților. Debutând în urmă cu doi ani, Time Series se bucură de unele dintre cele mai exclusiviste whisky-uri din piață. O serie care se concentrează pe puterea simbolică a numerelor.

Amestecul

În universul whisky-urilor fine, orice declarație a vârstei de peste 50 ani este suficient de puternică pentru a atrage atenția. Deși noul whisky este doar cu un an mai tânăr decât amestecul de debut, colecționarii vor observa raritatea acestuia. O raritate regăsită inclusiv în numărul decantoarelor disponibile la cumpărare (cel de 52 ani era limitat la 106 decantoare). Producția acestuia a beneficiat de cele mai bunevechi și disponibile butoaie.

Lifestyle 51 Year Old (foto Royal Salute)

Realizat sub îndrumarea lui Sandy Hyslop (Master Blender), acesta a avut acces la unele dintre cele mai bune stocuri. Iar aici putem aminti de whisky-urile celor mai bune distilerii din Speyside (Scoția): Strathisla, Longmore sau Glen Keith. Cu siguranță, cunoscătorii vor fi extrem de impresionați de includerea unui stoc limitat provenit de la distileria fantomă Caperdonich. Amestecuri nobile. regăsite în the 51 year Old.

Producția

Referindu-se la producția acestui whisky rar, Sandy Hyslop menționează: “Seria Royal Salute Time Series 51 Year Old este specială”. “Acesta îmbină stilul excepțional al blend-ului cu whisky-urile high-end. Crearea unui scotch în vârstă necesită îngrijire și atenție sportiă, asigurându-ne că avem caracteristici ale butoiului perfect absorbite. Rolul magistral pe care l-a jucat timpul pe parcursul celor cinci decenii este pentru mine unul uimitor”.

The 51 Year Old (foto Royal Salute)

Deși numărul distileriilor din amestec nu este dezvăluit, profilul de aromă florală și fructată indică whisky-uri din regiunea Speyside. The 51 Year Old se prezintă cu o prospețime care rareori este experimentată într-un whisky de această vârstă. El are nevoie de cel puțin o oră în pahar, timpul permițând o dulceață asemănătoare cu caramelul și mierea. În fine, ediția limitată Royal Salute The 51 Year Old este disponibilă inclusiv în România.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.