ROST, GASTRONOMIE CU SUFLET!

0
371

Aseară am participat la inaugurarea celui mai nou restaurant din zona de nord a capitalei, un loc unde bucătăria tradițională românească este reinterpretată într-un stil urban, modern, locația așteptându-și clienții într-o cochetă vilă interbelică. Restaurantul ROST și-a deschis porțile într-o locație inedită, spectaculoasă din nordul capitalei, pentru cei care apreciază bucătăria tradițională românească, reinterpretată într-un stil modern, urban. ROST a fost gândit ca un restaurant de destinație, în care oaspețîi vor savura gastronomia preparată cu suflet de Chef Alexandru Niță.

ROST – Gastronomie cu Suflet!

Oaspeții vor avea parte de o experiență completă și complexă, preparatele le vor încânta simțurile și le vor trezi emoțiile copilăriei, când servirea mesei era un moment intim împărtășit cu familia și cei dragi. De altfel, restaurantul are ca motto: Gastronomie cu suflet!, pentru că fiecare preparat are o poveste a ingredientelor, a modului în care este realizat, dar și o poveste a bucătarului care și-a găsit inspirația pentru a crea aceste produse în diverse experiențe trăite de-a lungul vieții. “Când gătesc dansez, mișc tigaia într-un anumit fel, nu gătesc robotic. Am învățat că apa simte, totul în jurul nostru are energie. Cel mai important este ce transmiți preparatului în momentul în care îl faci. Țelul meu ca bucătar este să readuc în farfurie preparatele care au dispărut. Gătesc cu inima. Cred în purificarea locului în care gătesc, comunic cu preparatele, respect temperaturile pentru fiecare ingredient, astfel să nu îl <deranjez>, să nu-l forțez. Îmi doresc să aduc stilul vechi de a găti, la temperaturi joase și constante, în încercarea de a prepara cât mai puțin legumele”, a subliniat Chef Alexandru Niță – cel care își proiectează oaspetele ca fiind o persoană care dorește reîntoarcerea la valorile familiale, care apreciază gustul mâncării preparată cu suflet. Mai mult, acesta își dorește să introducă în meniu elemente care au dispărut din consumul nostru curent, precum arpacașul sau hrișca.

ROST înseamnă atenție la fiecare detaliu, de la meniu la decor și atmosferă caldă, liniștitoare, de familie, cu accente moderne care te îmbie la socializare. Designul a fost gândit de un tânăr arhitect – Larisa Rățoi – o adeptă a stilului hollywoodian al anilor ’50 dar și al mișcării post-pop contemporană. “Ne-am dorit să ne întoarcem la elementul primordial al arhitecturii vernaculare care, dincolo de culori suprasaturate, de ornamente, de elemente arhaice, este caracterizată de întoarcerea la natură. Materialele au fost folosite în stare brută. În sala barului am creat o cunună supradimensionată care respectă spiritul flamboaiant al ansamblurilor florale românești tradiționale. Îmi place să las elementele vechi să inspire cele noi”, a precizat Larisa Rățoi. Inspirația din spatele brand-ului reprezintă “ROST-ul” văzut ca sens al omului pe Pământ, ca menire a sa, fie că vorbim de ROST transpus în valori personale: familie, muncă, credință, demnitate, onoare, fie transpus în spiritul de a face lucrurile într-un anume fel; cu însemnătate. “Un factor care ne diferențiază de celelalte restaurante din piață este viziunea clară asupra viitorului. Dorim să creștem organic, pas cu pas, fără să compromitem calitatea produselor, serviciilor și interacțiunea cu clienții noștri. Astfel, putem asigura o comunicare continuă și prietenoasă cu oaspeții pe care îi informăm despre proveniența materiei prime, a modului în care preparăm mâncarea și care este «istoria» din spatele rețetei”, a spus Alexandru Cojocaru (Managerul Locației). În fine, localul este situată în Bulevardul Primăverii – într-o clădire cu un istoric aparte – o zonă recunoscută pentru eleganța sa. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.