Rolls-Royce, poveste despre trandafiri

0
47
Rolls-Royce Phantom

Mai mult ca niciodată, în cursul acestui an am fost limitați la spațiul locuinței noastre, în timp ce lumea naturală ne reamintea de uimitoarea ei diversitate. Primăvara este o perioadă de speranță și optimism, atunci când natura revine la viață – însoțită de cântecele păsărilor. Iar pe măsură ce ne apropiem de evenimentul RHS Chelsea Flower Show – un spectacol al culorii și florei – Rolls-Royce ne amintește de splendoarea uneia dintre cele mai căutate și abundente flori din grădinile planetei: trandafirul.

Rolls-Royce Phantom Rose

Și dacă vorbim de Rolls-Royce, trebuie să știți că grădina constructorului britanic din Godwood (West Sussex) este unicul loc din lume unde este cultivată o floare rară – Phantom Rose – o plantă vizibilă doar pentru designeri și angajați ai liniei de ansamblare. O plantă aflată sub îngrijirea lui horticultorului Philip Harkness, Phantom Rose fiind cultivată special pentru Rolls-Royce. De altfel, familia lui P. Harkness se ocupă de cultivarea trandafirilor încă din anul 1879, instituind o tradiție a superbelor plante asociate cu numele de Harkness. Astăzi, plantele cultivate de Harkness Roses rămân favoritele scenei horticulturii internaționale, acestea câștigând medaliile de aur la prestigioasa RHS Chealsea Flower Show de mai mult de 25 de ori în ultimii 50 de ani.

Rolls-Royce – Phantom Rose (detaliu lucru)

În ce privește Phantom Rose, acesta se dezvoltă cu ajutorul unui pat special, mărginit de lavandă, alături de iazurile adiacente ale fabricii. Trandafirul are o culoare alb-crem, coroana plantei oferind 50 de petale și un parfum bogat. Philip Harkness îl descrie drept chintesența trandafirul englez, această planta având nevoie de aproximativ opt ani pentru a se devolta. A fost, după cum menționează horticultorul, “o muncă realizată cu dragoste”. “Un trandafir are capacitatea de a te captiva pe mai multe niveluri. Este esența frumuseții, poate stimula simțurile cu minunatul său parfum, în timp ce atingi petalele sale moi sau simți durerea înțepăturii unui ghimpe. Ne stimulează emoțiile, semnifică dragostea și este protagonistul unora dintre cele mai rafinate poezii”.

Și dacă tot vorbim de flori, trebuie să aducem aminte de una dintre cele mai recente lucrări ale mărcii britanice lux, Phantom Rose fiind o sursă de inspirație pentru designer-ul Rolls-Royce Bespoke, Ieuan Hatherall. O lucrare ce a necesitat peste un million de cusături, clientul fiind un antreprenor suedez ce avea ca psiune florile. Phantom Rose este ilustrat în diferite etape ale maturității sale în cele mai fine broderie din interiorul unui automobile Rolls-Royce Phantom. Ținând cont că este un exemplar unic, Ieuan Hatherall menționa că: “Există o frumusețe transcedentală atunci când o grădină este plină de trandafiri înfloriți. Proprietarul mașinii a dorit să ofere în habitaclu același sentiment de uimire; o abundență de flori pentru a sărbători frumusețea delicată a naturii”.

Rolls-Royce – Sina-Maria Eggl (Bespoke Designer)

Fiindcă am menționat și evenimentul dedicat florilor, trebuie știut că RHS Chealsea Flower Show se desfășoară în perioada 18 – 23 mai, ocazie cu care constructorul britanic Rolls-Royce a lansat și un interviu extins cu inițiatorul  care a comandat Rolls-Royce Phantom Rose. Și fiindcă menționăm motivul trandafirului, trebuie să-l cităm pe Sina-Maria Eggl (Bespoke Designer în cadrul Rolls-Royce): “Trandafirul trebuia să întruchipeze poezia, eleganța și atitudinea Rolls-Royce. Rezultatul a fost o floare alba pură, delicată, dar voluminoasă: senzuală, dar puternică ca prezență, cu aroma atrăgătoare și durabilitate pe periaoda iernii”. Finisajul a fost realizat e compania bavareză Nypheburg, trandafirul fiind confecționat din cel mai fin porțelan al companiei.

Rolls-Royce Motor Cars

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here