Rolls-Royce, excelență artizanală

Rolls Royce - The Rose Phantom

Un spectaculos model de Rolls-Royce Phantom a fost comandat de un antreprenor suedez, acesta având o pasiune extraordinară pentru flori. Proprietarul, cu o soție și patru copii ce poartă numele unor flori, au provocat departamentul Rolls-Royce Bespoke Collective – format din designeri, artizani și ingienri – să realizeze un autoturism care să-i poată “scufunda” în mijlocul unei scene pline flori. Rezultatul? Un adevărat sanctuary al luxului, o viziune asupra florilor – create dintr-un million de cusături brodate.

Comentând realizarea acestui model, dl. Torsten Müller Ötvös (Director Executiv al Rolls-Royce Motor Cars) spunea că: “The Rose Phantom este o reprezentare uluitoare a unui Rolls-Royce contemporan. Extraordinarii noștri artizani au obținut, cu această mașină, ceva ce nu poate fi descris decât Sublim. Când mă uit la creațiile Bespoke Collective – precum această mșină – mă cuprinde un sentiment de mândrie, mai ales că aceste abilități unice nu sunt reproduse nicăieri în lume”. O lucrare ce a avut ca sursă de inspirație The Rose Garden de la sediul Rolls-Royce din Goodwood (West Sussex) pentru Ieuan Hatherall, un Bespoke Designer al constructorului britanic. “Există o frumusețe transcendentală atunci când o grădină de trandafiri este inflorită. Proprietarul acestei mașini a dorit să creeze un sentiment de uimire; o abundență de flori pentru a ridica spiritul și a sărbători frumusețea decadent a naturii în interiorul acestui spectaculos Phantom”.

Exteriorul Peacock Blue al autoturismului The Rose Phantom este realizat cu o linie de ghimpi Charles Blue care se întrepătrund organic cu tulpina unui trandafir, o combinație ce introduce simbolul acestei flori cu o indicație atât a culorilor, cât, mai ales, a perspective din interior. De asemenea, roțile se bucură de același tratament, ele fiind înfrumusețate cu spite realizate tot în nuanță de Charles Blue. La deschiderea ușilor din spate, primul impact este acela al broderiei elegante și rafinate, cusătura din satin fiind o continuitate a celei realizate pe plafonul autoturismului. De altfel, The Rose Phantom este ilustrat în diferite etape ale maturității, de la mugur și până la perioada de înflorire complete, într-un design asimetric care pare să crească de-a lungul căptușelii plafonului – în partea din spate a mașinii. Totodată, motivul cerului înstelat vine să lumineze scena în timp ce trandafirii sunt întrețesuți cu dare din fibră optică plasate individual.

În compartimentul din spate, bancheta Serenity Seattle adoptă o nuanță inversată a exteriorului, deoarece somptuoasa piele Charles Blue este accentuată de liniile de culoare Blue Paecock. De aici, se poate admira galeria Phantom – create ca piesă centrală a interiorului. Tulpini de trandafiri brodate se ridică pe fascia frontal din sticlă, oferind un spectacol grandiose pentru ocupanții autovehiculului. La cererea proprietarului, au fost introduși fluturi în nuanțe de Peacock și Adonis Blue, aceștia imitând un zborul elegant către florile prezente în interior. De asemeena, familia proprietarului a jucat un rol creativ în crearea acestui automobile: soția a proiectat umbelele, în timp ce fiica sa, Magnolia, a definit nuanța exterioară a modelului Phantom. În fine, trebuie să-l menționăm și pe viitorul proprietar, acesta declarând că: “Am vrut să mă bucur de prezența florilor, rezultatul fiind o uimitoare piesă de artă”. Detalii despre modelele mărcii AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here