Rolls-Royce, ediție Ghost Zenith

0
34

Rolls-Royce a anunțat lansarea unei ediții limitate la doar cincizeci de automobile Ghost Zenith Collection, constructorul britanic marcând astfel sfârșitul actualei generații Ghost, lansată în urmă cu un deceniu. Prezentat la Geneva International Motor Show în 2009 – ca un concept denumit 200 EX – autoturismul a fost proiectat ca o alternativă mai accesibilă la modelul Phantom, dar cu aceleși performanțe și diferite variante (printre care și Black Badge) pe parcursul celor zece ani de existență.

Ghost Zenith Collection

Modelul Rolls-Royce Ghost Zenith Collection urmărește crearea unei ediții limitate, la bază regăsind conceptul prin care modelul Phantom (generația a VII-a), fiecare dintre cele cincizeci de modele purtând elemente comemorative realizate din metalul topit al faimoasei embleme Spirit of Ectasy – cel care împodobea conceptul original de mașină. De asemenea, fiecare consolă a ediției limitate va avea o plăcuță gravată cu elemente ce aduc aminte de mecanica autoturismului, în timp ce ușile sunt decorate cu materiale precum lemnul, fibră tehnică sau furnir, fiecare ușă beneficiind de buzunare din piele de cea mai bună calitate și iluminare interioară.

În partea din spate regăsim scaune ce beneficiează de broderie inspirate de tapițeria modelului Rolls-Royce Silver Ghost din anul 1907, pe tavanul cabinei regăsind silueta Spirit of Ecstasy, aceasta fiind realizată din o mie treisute patruzeci de lumini care se aprind pentru a crea un effect de “shooting star”. În exterior, autoturismele sunt finisate cu două nuanțe de culoare – combinațiile fiind de Albastru Iguazu cu Alb Andaluz, Premiere Silver cu arctic White siBohemian Red cu Black Diamond – toate fiind însoțite de elemente Silver Satin, întâlnite la modelul 200 EX. În fine, Rolls-Royce nu a anunțat un preț pentru această ediție limitată, dar ținându-se cont că vor fi construite pe comandă, Rolls-Royce Ghost Zenith Collection este așteptat să aibă un preț de plecare de aproximativ 330.000 Euro. Mai multe detalii sunt disponibile aici (ZENITH).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here