Rolls-Royce, artizanat de inspirație africană

0
39
Rolls-Royce - Dr. Esther Mahlangu

Rolls-Royce Phantom are în interior un spațiu care se întinde pe toată planșa de bord, acesta fiind închis sub o placă din sticlă. Un spațiu numit de constructorul britanic “Gallery”. El oferă clienților ocazia unică de a comanda și afișa opere în centrul și  de artă extrem de valoroase și, foarte important, personalizabile. Poziționată în partea frontală, “Gallery” devine un punct focal în interiorul unui model Phantom, nava amiral a flotei Rolls-Royce.

Rolls-Royce – Mahlangu Phantom

Dr. Esther Mahlangu, o artistă de origine sud-africană, a fost angajată de reprezentantul local al mărcii Rolls-Royce pentru a crea o opera de artă pentru un model Phantom comandat de un client local. Astfel, Dr. Mahlangu – un artist vizual din regiunea Ndebele și respectat ambassador cultural din Africa de Sud – devine primul artist care a creat o lucrare de artă pentru o marcă auto de lux. În onoarea artistului, acest automobil unic a fost denumit “Mahlangu Phantom”.

César Habib (Director Regional Rolls-Royce Motor Cars Middle East & Africa), a comentat: “Sunt încântat să prezint «Mahlangu Phantom», o expresie izbitoare a artei africane contemporane. «Gallery» este un mediu unic pentru a exprima arta personalizării – extrem de creative – fiind onorați să afișăm lucrările Dr. Mahlangu în interiorul luxos al unui model Phantom”. Considerată în Africa de Sud drept o comoară națională, Dr. Esther Mahlangu și-a dedicat viața pentru mediatizarea moștenirii culturale prin picture geometrice vibrante, precum și prin picture murale inspirate de grupul etnic Ndebele.

Rolls-Royce – Mahlangu Phantom

În vârstă de 84 ani, este unul dintre cei mai venerați artiști din Africa, lucrările ei putând fi regăsite în muzee importante, colecții corporative sau private din întreaga lume. Cu scopul de a-și păstra moștenirea culturală, Mahlangu a fondat o școală de artă la domiciliul ei din provincial Mpumalanga, locul de unde îi îndrumă pe tinerii artiști în stilul traditional al design-ului Ndebele. O parte din veniturile obținute din vânzarea “Mahlangu Phantom” vor fi donate școlii, ele fiind utilizate pentru a susține o expoziție retrospective despre viața ei – celebrând astfel contribuția neprețuită la popularizarea artei africane contemporane.

“Dr. Mahlangu realizează lucrări de artă strălucitoare, geometrice și abstracte, piese care au devenit foarte apreciate la nivel global. Suntem încântați de faptul că am fost numiți Curatori ai acestei expoziții Retrospective, un eveniment care va sărbători și onora pe Dr. Mahlangu și contribuția ei important la arta africană contemporană”, a menționat Craig Mark (Directorul Galeriei Melrose și reprezentant global al Dr. Mahlangu). vă invit să urmăriți un scurt film dedicat artistului african. Mai multe detalii AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here