Rolls-Royce, introducere în lumea criptografiei

0
22
RR - Wratith Kryptos Collection

Mașinile de colecție ale mărcii Rolls-Royce sunt întruchiparea poetică a artei și meșteșugului constructorului britanic. Ele ilustrează perfect măiestria Bespoke Collective, chiar dacă sunt realizate într-un număr extrem de redus. Încorporând cele mai fine materiale și aplicații contemporane, Rolls-Royce Collection Cars este executat cu pasiune creative și precizie tehnică. Aceste autovehicule surprind imaginația clienților din întreaga lume, alăturându-se unora dintre cele mai cunoscute Rolls-Royce-uri care au fost create vreodată.

Rolls-Royce Wraith Kryptos (Spirit of Ecstasy)

Design-ul este în mod natural punctul de plecare al acestor eforturi. Pentru noul Wratith Kryptos Collection, pasiunea unui designer pentru criptografie a dus la realizarea unui Wraith cu un design complex și clandestin. O ediție care va consta în doar 50 de mașini, acestea încorporând un labirint de cifre în structura sa. Katrin Lehmann (Rolls-Royce Bespoke) a menționat: “Numele Kryptos derivă din greaca veche, referindu-se la ceva nevăzut, codat, chiar mitic. Cifrele sunt urmărite de milenii, captând imaginația unora dintre cele mai strălucitoare minți ale lumii. În calitate de designer, am fost întotdeauna fascinate de ideea că putem comunica mesaje care sunt înțelese de puține persoane, folosind simboluri, pictograme și cifre. Găsirea cheii devine integrantă în aprecierea sensului complet al unui articol care altfel poate fi privit pur și simplu ca o operă de artă”.

Rolls-Royce Wraith Kryptos (interior cabină)

Wraith Kryptos Collection poartă cu el o cifră criptată care evoluează în întreaga mașină pentru plăcerea și distracția clienților, ducându-i într-o călătorie de căutare și intrigă. Pentru cei neinițiați, aceste cifre par, cel puțin la suprafață, un design atrăgător doar scopuri estetice și lipsite de orice model. Cu toate acestea, pentru cei care privesc de aproape, acei puțini care dețin cheia, se vor îmbarca într-o experiență care duce la o concluzie edificatoare. “Mințile strălucitoare și creative ale Rolls-Royce Bespoke Collective au excelat încă o data, creând o extrordinară itirație contemporană și convingătoare a unui model Wraith. Wraith Kryptos Collection este, la prima vedere, o declarație de dinamism. La o examinare mai atentă, o serie de mesaje sunt ascunse în spatele unui cifru Rolls-Royce unic. Aștept cu nerăbdare să văd dacă unul dintre clienții noștri vor sparge codul”, a comentat Torsten Müller-Ötvös ( CEO-ul Rolls-Royce Motor Cars).

Într-adevăr, codul este atât de secret încât două persoane de la Home of Rolls-Royce (Goodwood) cunosc rezoluția complexă a secvenței: Designer-ul și Directorul Executiv. Răspunsul a fost introdus într-un plic sigilat, în seiful Directorului Executiv, l asediul constructorului din Goodwoon, West Sussex. Clienții vor fi invitați să depună efortul de a sparge codul prin intermediul aplicației Rolls-Royce, Whispers. Călătoria criptografică începe cu Spirit of Ecstasy, faimoasă emblem ce împodobește capota luxoaselor automobile de peste un seol. O gravură cu detalii din email verde introduce  cifrul Rolls-Royce pe baza enigmaticei figurine. Mai jos, inserțiile din bara de protecție reconstituite atrag privirea, modificând subtil atât gestul, cât și postura modelului Wraith, conferind acestei Colecție o identitate proprie.

Rolls-Royce Wraith Kryptos (detaliu scaun)

Alura atrăgătoare a acestei mașini indică majoritatea secretelor interioare. Delphic Grey, o nuanță de culoare realizată Bespoke, este alcătuită dintr-o culoare solidă Antracit și oferă un efect ascuns – fulgii verzi și albaștri apar numai în lumina soarelui. Acest efect este accentuat de o linie dublă pictată manual, partea superioară fiind realizată în noua nuanță Kryptos Green, în timp ce partea inferioară este marcată de nuanța Dark Grey, ambele reprezentând indicia referitoare la codul situat în interior. Completând estetica exterioară , roțile sunt polișate parțial – cu centrul realizat în Orbit Grey – și un pinstripe colorat. În interior, cifrul evoluează adânc în motorului automobilului. În fine, Rolls-Royce este încântat să dezvăluie această nouă generație Collection Car, una care aduce cu sine o provocare intrigantă și distractivă, care cu cu siguranță te va încânta.

Detalii aici: ROLLS-ROYCE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here