Rolls-Royce Cullinan, poveste de iarnă!

0
221
Rolls-Royce Frozen Lake Edition

Întrucât o mare parte a Europei se află sub zăpadă, Rolls-Royce ne-a dezvăluit o serie de noi creații Bespoke. Magia sezonului de iarnă este amplicată acum de “Frozen Lake”, colecția oferind pasionaților doar paisprezece luxoase modele Cullinan.

Detaliu bord Frozen Lake (foto Rolls-Royce)

Pentru aceste creații exclusive, artizanii departamentului Bespoke al mărcii s-a inspirat din peisajele Siberiei și Alpilor elvețieni. De asemenea, regiunile Karelia și Munțiilor Carpați au fost și ele o resursă important în realziarea colecției. Astfel, colectivul a dezvoltat două finisaje exterioare personalziate: Crystal over Midnight Sapphire și Blue Crystal over Arctic White. Sunt tonuri care surprind claritatea lacurilor înghețate.

Construcția

Exteriorul vehiculului este dominat de emblema iluminată “Frozen Lake” care salute șoferul și pasagerii la urcarea în cabină. În schimb, interiorul luxos al vehiculului este finisat în tonuri alb-arctic și bleumarin. Furnirul din lemn a fost creat special pentru anumite elemente interioare și imită gheața crăpată din regiunile cu permafrost. Șuvoaie lungi e “apă” înghețată sunt pictate delicat și sigilate sub un strat de lac transparent.

Element Frozen Lake (foto Rolls-Royce)

Întregul proces durează aproximativ două săptămâni pentru fiecare iterație, straturi succesive de culoare oferind un efect tridimensional. Fiecare mașină dispune de cinci elemente separate cu acest finisaj unic, fiind vopsite într-o secvență strictă de același artist. Este modalitatea constructorului de a se asigura că păstrează consistență și continuitate absolută pe durata întregului proces de fabricație.

Proiectul

“Cullinan este conceput pentru a cuceri cele mai solicitante condiții de teren de pe Pământ”, spune Boris Weletzky (Director Europa). “Puține locuri sunt mai provocatoare decât regiunile îndepărtate înalte ale Europei în timpul iernii. Cum iarna aduce o magie specială acestor locuri, am căutat să o surprindem în creațiile Frozen Lake. Rezultatul este o mașină pentru toate anotimpurile și condițiile de vreme”, completează Boris Weletzky.

Interior Frozen Lake (foto Rolls-Royce)

De asemenea, în cadrul mașinilor o să regăsiți o nouă interpretare a semnăturii Starlight Headliner a mărcii. Cu finisajul Turchese a stelelor căzătoare, Cracked Ice Starlight Headliner este produsă manual pe parcursul a 18 ore. “Proiect a trezit amintiri despre evadările mele în copilăria petrecută în Alpi francezi. Este satisfăcător să lucrezi la proiecte cu o astfel de conexiune personală”, spune Yohan Bencherit (Rolls-Royce).

Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.