Rolls-Royce & Hermės: ediție Phantom Oribe!

0
268
Rolls-Royce Phantom Oribe

Rolls-Royce a prezentat o nouă creație Bespoke. Denumit Phantom Oribe, vehiculul a fost conceput de specialiștii Home of Rolls-Royce din Goodwood – împreună cu Hermès – și reflectă personalitatea și pasiunile proprietarului său, antreprenorul japonez Yusaku Maezawa. Imaginată ca un “avion terestru”, mașina aduce pe șoselele Japoniei exclusivitatea relaxantă a unei călătorii aeriene private.

Rolls-Royce Phantom Oribe (detaliu bord)

Exteriorul este realizat în două tonuri și se potrivește cu caracteristicile verzi și crem ale vaselor tradiționale Oribe, Yusaku Maezawa fiind un împătimit colecțior. Partea superioară a mașinii este finisată în tonul de culoare Oribe Green – o culoare personalizată, creată exclusiv pentru client – nuanța neobișnuită urmând să fie folosită și la decorarea avionului privat al clientului. Dezvoltată de-a lungul a mai multor luni de specialiștii constructorului britanic, culoarea verde intens aduce aminte de vasele ceramice produse în Japonia secolului al XVI-lea, tonul fiind completat de secțiunea inferioară alb-crem.

Rolls-Royce Phanton Oribe (detaliu interior)

Culoarea inspirată de vasele Oribe continua în interiorul cabinei, aceasta fiind realizată cu ajutorul specialiștilor Hermès și Bespoke Collective. Împreună, designerii și meșteșugarii au aplicat cunoștiințele dobândite pentru a se asigura că fiecare component întruchipează cele mai bune tradiții ale ambilor producători. Interiorul beneficiează de pielea Hermès Enea Green, extinându-se la detalii care include zonele de contact ale clientului: volanul, mânerele ușii, selectorul de viteze și comenzile pentru setările climatice ale vehiculului, precum și în jurul panoului de bord, a stâlpilor interiori sau consolei centrale.

Mai multe știri auto AICI

De asemenea, pielea de bună calitate acoperă și suprafețele mai puțin vizibile, amintind aici de căptușeală portbagajului, a compartimentului pentru depozitare al decantorului și răcitorului pentru șampanie. Pentru a marca colaborarea dintre Rolls-Royce și Hermès, panoul torpedoului se prezintă cu semnătura Habillé a celebrei etichete de lux franceze. Cusături delicate sunt prezente pe pernele tetierelor și suporturilor realizate din piele de vițel a scaunelor din spate, în timp ce accentele moi Seashell White sau covorașele din lână de miel vin să ofere interiorului cabinei un sentiment plăcut de lumina și spațiu.

Rolls-Royce Phantom Oribe (detaliu exterior)

Expertiza Hermès se observă în tapițeria din piele, o amintire ecvestră a mărcii franceze, aceasta folosind tehnici de cusut și vopsire a marginilor folosite inițial la construcția șeilor. O caracteristică unică a mașinii o reprezintă lungimea fasciei, Hermès comandând o lucrare de artă bazată pe o lucrare a ilustratorului francez Pierre Péron, cel care a realizat numeroase lucrări pentru etichetă, amintind de eșarfele pentru care este cunoscută marca. Lucrarea, inspirată de celebrul motiv pentru cai Hermès, a fost pictată manual și este redată ca și cum ar fi pusă în scenă într-o galerie de artă. Detalii Rolls-Royce AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here