Rolls-Royce, colecție rară Phantom Tempus!

0
196
Rolls-Royce Phantom Tempus Collection

Rolls-Royce Phantom a devenit astăzi subiectul unei colecții exclusive – Phantom Tempus Collection. Această nouă iterație are ca sursă de inspirație modul în care “Timpul” se scurge, dar care pare că stă pe loc. O colecție rară, ediția fiind limitată la doar 20 de exemplare, toate fiind deja alocate unor pasionați ai luxului contemporan. În ce privește design-ul Phantom Tempus, acesta cuprinde diferitelor teme estetice și intelectuale legate de timp și univers.

Rolls-Royce Phantom Tempus (planșă bord)

O componentă cheie a acestei colecții o reprezintă un fenomen astronomic rar, necunoscut până în 1967, regăsit doar în cele mai adânci zone ale spațiului. Aceste stele dense, alb-fierbinți, emit radiații electromagnetice regulate – sub formă de impulsuri – undele fiind transformate în unele dintre cele mai precise ceasuri din univers. O forță a naturii redată în Phantom Tempus – ca piesă centrală – într-un Bespoke Starlight Headliner format dintr-o iluminare cu fibră optică și broderie complex bespoke, rezultatul fiind superb Pulsar Headliner. Un alt aspect al timpului – iluzia stării sale nemișcate – este surprins de galeria “Frozen Flow of Time”.

Opera de artă este adăpostită în fascia din care ceasul este omis în mod deliberat, o semnificație a eliberării timpului și a limitărilor sale. O placă din aluminiu este prelucrată pentru a forma 100 de coloane individuale, numărul lor reprezentând 100 milioane de ani de rotații a unui Pulsar. Fiecare coloană este anodizată în negru și polișată manual pentru a reflecta lumina. Pe măsură ce ochiul se obișnuiește cu întreaga structură, aceasta pare să devină mult mai flexibilă. O descriere a Galeriei se regăsește pe o planșa torpedoului, alături de un citat al lui Albert Enstein: “The distinction between past, present, and future is only a stubbornly persistent illusion”.

Rolls-Royce Phantom Tempus (masă pulsar & spațiu șampanie/caviar)

Pe interiorul ușilor se regăsește un model stelar – creat din sute de perforații iluminate – în timp ce cusăturile din piele contrastantă adaugă adâncime detaliilor, oferind interiorului luxos o aură atmosferică chiar și atunci când nu sunt luminate. De asemenea, exteriorul vehiculului se prezintă cu o nouă vopsea personalizată – Kairos Blue – creată pentru a întruchipa întunericul și misterului univesrului. Vopseaua încorporează fulgi de mică albastră – asemănătoare unei bijuterii și reprezentând spațiul inter-stelar – care strălucesc pe măsură ce se aprinde lumina, un efect care scoate foarte bine în evidență detaliile exterioare negre.

Rolls-Royce Phantom tempus (detaliu cabină)

Pe capotă regăsim Spirit of Ecstasy – intrat în al 110-lea an de existență – personalizat în funcție de solicitările viitorului proprietar. Astfel, o căsătorie, nașterea unui copil sau un succes major în afaceri, toate aceste date pot fi gravate ca un memento atemporal la baza emblematicului logo al mărcii Rolls-Royce. În fine, un element important îl constituie Tempus Champagne Chest, o masă care înfățișează un pulsar ce ascunde în interior un spațiu destinat răcirii șampaniei sau a caviarului, alături de patru pahare din cristal – realizate manual – aranjate pentru a evoca cilindrii ai unui motor V12, precum și o lingură pentru caviar. Detalii Rolls-Royce AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here