Roger Dubuis, ediție Excalibur Dr. Woo!

0
18
Roger Dubuis Excalibur Dr. Woo Monotourbillon

Căutarea inspirației în cele mai neașteptate locuri face parte din cultura mărcii elvețiene Roger Dubuis. Aceasta este motivul pentru care Manufactura și-a unit forțele cu Urban Tribe, artiști de cultură urbană care împărtășesc aceleași valori.

Dr. Woo & Roger Dubuis (ffoto Roger Dubuis)

Valori care încalcă regulile tradiționale, oferind o expertiză radicală și design care pune accent pe viitor. Ținând cont de aceste aspecte, Roger Dubuis le-a oferit pus la dispoziție una dintre cele mai importante piese ale sale. Astfel, artiștii au fost însărcinați de marca orologeră să reinterpreteze iconic-ul model Excalibur Monotourbillon. Renumit pentru lucrările sale, Dr. Woo este primul artist care acceptă această provocare creativă.

Monotourbillon

Roger Dubuis continuă să inoveze în domeniul orologeriei fine, la începutul acestui an prezentând modelul Excalibur Monotourbillon. Ceasul este reinterpretat cu rafinament și fler, în construcția lui fiind utilizate materiale moderne și de calitate. Liniile sunt tăiate clar atât pe carcasă, cât și pe mecanismul, oferind ceasului o identitate vizuală puernică. Un model distinctive, detaliile ecanismului fiind intelligent interconectate.

Detaliu revers Excalibur Dr. Woo Monotourbillon (foto Roger Dubuis)

O carcasă din titan anti-magnetică – de două ori mai ușoară decât oțelul inoxidabil – găzduiește tourbillon-ul. Un geam polișat din Cobalt Chrome oferă ceasului o greutate redusă cu aproximativ 16%. Drept urmare, calibrul prezintă o rezistență mai bună la câmpurile magnetice, rezerva d eputere fiind de circa 72 ore. Estetica ceasului este amplificată de Poinçon de Genève, una din cele mai exigente semnături în orologeria fină.

Inovația

Cunoscută pentru curajul de a inova, Roger Dubuis se asociează cu cei care îndrăznesc să facă diferența. Dr. Woo este un astfel de artist perturbator. Creând modele hyper-realiste, Dr. Woo și-a creat un nume în industria tatuajelor prin stilul său minimalist și monocrom. După luni de colaborare, cele două universuri s-au contopit într-o piesă foarte inspirată. Nu s-au făcut compromisuri, nicio dorință creativă nefiind omisă.

Detaliu mecanism Excalibur Dr. Woo Monotourbillo (foto Roger Dubuis)

O conexiune specială cu spațiul a determinat multe aspect ale design-ului Dr. Woo. Acționând ca un ghid, codurile geometrice și planetele presărate pe cadran reprezintă harta sa mentală. Aduce din lumea lui simboluri grafice minimaliste: luna ca sursă de energie și cercuri care reprezintă conexiunile infinite dintre oameni. Inspirând mințile creative, Excalibur Monotourbillon este dovada unui ceas reinterpetat pentru timpurile moderne.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.