Roger Dubuis reinterpretează Excalibur!

0
94
Roger Dubuis (Excalibur Skeleton Double Flying Tourbillon)

Roger Dubuis a demonstrate în mod constant înclinația pentru exces și extravaganță, contestând regulile printr-o abordare expresivă și contemporană. O mentalitate inovatoare, reușitele purtând semnătura unor ingineri și ceasornicari vizionari – în combinație cu expertiza radicală – rezultatul marcând viitorul Haute Horologerie. Îmbinând estetica cu abilitățile tehnice, reinventând tradiția și depășind granițele creativității, Roger Dubuis prezintă o nouă reinterpretare a colecției Excalibur, o linie dedicată în exclusivitate unui număr restrâns de pasionați.

Roger Dubuis Excalibur Skeleton Double Flying Tourbillon (detaliu)

Începând cu anul 2005, Manufactura oferă unele dintre cele mai spectaculoase ceasuri din lumea Haute Horlogerie, design-ul skeleton fiind reinterpretat în mod regulat cu materiale și modele spectaculoase. Pentru noul Excalibur Skeleton Double Flying Tourbillon, obiectivul a fost acela de a optimiza fiecare component, astfel încât să ofere membrilor unui grup hedonist un ceas complet aliniat cu dorințele și stilul lor de viață. Un amestec ideal de design, performanță și confort. Calibrul architectural – care alimentează acest ultim model contemporan – reprezintă obsesia extremă a mărcii orologere în rescrierea codurilor de design.

Roger Dubuis (Excalibur Skeleton Double Flying Tourbillon – detaliu)

Impulsionată de expertiza tehnică și hotărârea de a realiza noi și spectaculoase modele, Manufactura a reinventat dublul-tourbillon, îmbunătățirile oferind acestui ceas o imagine actualizată, atât din punct de vedere al design-ului, cât și din punct de vedere tehnic. Cu Excalibur Skeleton Double Flying Tourbillon, Roger Dubuis și-a propus reinventarea percepțiilor. Conceptul structurii skeleton a fost împins la limită pentru a oferi o estetică cât mai dinamică. Liniile sunt tăiate cu unghiuri polișate, oferind privitorului impresia unui aspect mai subțire. Un truc vizual implementat la fiecare componentă, ca o dovadă a interpretării sale moderne.

Reconstruit în întregime din punct de vedere al volumului, mecanismul crește senzația de transparență și adâncime. Aceasta din urmă este evidențiată de iconica stea Roger Dubuis, eliberată de rolul său funcțional din baza mecanismului. Amplasate între flanșă și placă, punțile incrucișate sunt așezate pe diferite niveluri, levitând acum liber deasupra bariletului cu un efect uimitor. O estetică dinamică amplificată de decorațiunile distinctive ale Genevei, fiecare fiind aleasă cu atenție pentru a servi scopului estetic și tehnic al mecanismului.

Roger Dubuis Excalibur Skeleton Double Flying Tourbillon (detaliu mecanism)

Rezerva de putere este acum de 72 ore, maeștrii casei reducând greutatea ceasului prin utilizarea selective a materialelor (antimagnetice). Fiecare tourbillon beneficiează de un înveliș din titan și unul din crom cobalt polișat, fiecare prezentându-se cu tăieturi distinctive. Pentru a spori confortul purtării, gama de dimensiuni a curelei se asigură că catarama este întotdeauna perfect centrată pe încheitura mâinii posesorului, în timp ce sistemul pentru schimbarea curelelor oferă flexibilitate maximă. În fine, mai trebuie spus că ceasul este disponibil în două ediții din aur alb și roz – câte opt piese – și una limitată din diamante albe. Detalii AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here