Home WHEELS Rimac Scalatan, un concept al viitorului auto

Rimac Scalatan, un concept al viitorului auto

0
Rimac Scalatan by Max Schneider

Realizat pentru orizontul de timp 2080, conceptul Rimac Scalatan by Max Schneider ne oferă o direcție unică despre cum ar putea să arate lumea noastră și industria transporturilor peste mai bine de o jumătate de secol. Cunoscut pentru hypercarurile sale avansate – concepute cu numeroase inovații și tehnologie de ultimă oră – Rimac ne oferă un automobil de-a dreptul futurist, Scalatan valorificând tot ce are mai bun constructorul de automobile croat, o combinație de caracteristici care fac din acest concept una dintre cele mai atrăgătoare autoturisme ale viitorului.

Rimac Scalatan (Persona)

Mașina este dotată cu o caroserie ce include grafenul din carbon-nanotub extrem de aerodinamică, aceasta fiind poziționată deasupra unui șasiu cu design generativ, realizat cu ajutorul tehnicii 3D-carboprint din grafit de titan. Acest șasiu cu aspect organic conferă automobilului structura și puterea sa, el fiind gol pe interior pentru a putea încorpora bateriile litiu-oxigen. Bateriile interacționează cu oxigenul (din aerul care trece prin șasiu în timp ce mașina rulează) pentru a produce oxid de litiu, acesta fiind transformat în energie pură. Practic, Rimac Scalatan este un automobil care funcționează ca un organism viu.

Rimac Scalatan (vedere frontală)

Construit pentru a utiliza energia regenerabilă, Scalatan rulează cu ajutorul bateriilor litiu-oxigen (alimentate cu aer) dar oferă, de asemenea, o bază unică de încărcare prin inducție, ceea ce conferă posibilitatea acestora de a se încărca în timp ce mașina rulează pe șosea. Totodată, roțile sunt realizate cu un aspect futurist – cu ajutorul tehnologiei 3D – în construcția lor fiind utilizată o structură de tip grătar, șocurile fiind astfel absorbite în timpul rulării și oferind o rezistență sporită la uzură și perforare. În ce privește procesul de realizare al Scalatan, Max Schneider a avut o abordare bazată pe două aspecte principale.

Rimac Scalatan (Șasiul)

Primul dintre acestea are la bază “un studiu al viitorului”, modul cum va fi construită și funcționa o mașină în intervalul de timp 2080; al doilea aspect dispune de “un studiu detaliat al limbajului de design Rimac“, un ajutor important atunci când vine vorba de captarea ADN-ului de marcă al constructorului de automobile croat. În această privință, Scalatan oferă una dintre cele mai reprezentative mișcări în ce privește tehnologiile viitorului, în timp ce adoptă în întregime cartea design-ului Rimac. Linia mașinii păstrează semnătura tipică a mărcii în partea din spate, un detaliu al tuturor automobilelor Rimac.

Rimac Scalatan (Vedere Posterior-Laterală)

Totodată, farurile elegante amplifică eleganța automobilului, acestea putând fi observate indiferent de unghiul din care le privești. Scalatan, ca mai toate mașinile Rimac, oferă unele dintre cele mai spectaculoase portiere, ele fiind parte din panoul frontal al vehiculului și deschizindu-se în sus (spre față), acest aspect dezvăluind șasiul agresiv al mașinii. Golurile din șasiu vă permit accesul la bord, dispunerea scaunelor oferind un aranjament de 1 + 1 – la fel cu dispunerea piloților într-un avion de luptă – o metaforă a mașinii concepute parcă să “decoleze”, ce lasă în urmă doar un nor de praf. Cum o să fie viitorul automobilului?

Maximilian Schneider

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version