Red Sea, proiect hotelier în Arabia Saudită!

0
114
Red Sea project by Foster + Partnes (Dezeen)

Red Sea este un proiect hotelier realizat de Foster + Partners și care urmează să fie construit pe o insulă – ce aparține Arabiei Saudite – din Marea Roșie. Denumit în acest moment Ummahat Al Shaykh Hotel 12, resortul a fost desenat de biroul de arhitectură britanic și va include un arhipelag compus din 90 de insule artificiale – dezvoltate între orașele Umluj și Al Wajh – pe coasta de vest a Arabiei Saudite. Un complex turistic transformat în ceea ce dezvoltatorii numesc “cea mai ambițioasă dezvoltare turistică din lume”.

Red Sea Project. Foster + Partners (detaliu vile)

Ca parte a dezvoltării, Foster + Partners a proiectat unul dintre cele două hoteluri planificate pentru insula Ummahat Al Shaykh. Deși au fost furnizate puține detalii despre proiect, imaginile randate arată o serie de vile cu acoperiș din lemn, rstaurante și zone de relaxare răspândite pe întreaga suprafață a insulei. De asemenea, resort-ul va include o serie de bungalow-uri situate deasupra Mării Roșii, acestea urmând să fie accesate cu ajutorul unei pasarele circulare (la baza complexului regăsindu-se ideea de protecție a mediului).

Mai multe știri premium AICI

Plecând de la ideea de protecție a mediului, se naște întrebarea: “Cum aduci oamenii într-un loc unde nu au mai fost?”, spune Gerard Evenden (Head of Studio în cadrul Foster + Partners). “Și cum îi aduci pe oameni aici, dar fără a distruge eco-sistemul din zonă?” “Este vorba de a construi mai mult în mijlocul naturii, mai ales că aici a existat un precedent”, continua G. Evenden. “Abordarea noastră este simplă, care nu dăunează, proiectul beneficiind încă de la început de respectful oferit mediului natural înconjurător”.

Red Sea Project. Foster + Partners (detaliu spațiu relaxare)

De altfel, întregul proiect este neutru din punctul de vedere al emisiei de carbon, complexul urmând să fie alimentat în totalitate cu energie regenerabilă, dezvoltatorii interzicând utilizarea plasticului de unică folosință, deșeurile fiind colectate și reciclate pentru a menține amprenta verde. “Este foarte important să oferim oamenilor alegere”, spune Gerard Evenden. “Totodată, am încercat să ținem cont de părerile oamenilor, rezultatul fiind această abordare a respectului față de mediul înconjurător”. Detalii Red Sea AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here