Rastrello, locul unde luxul întâlnește istoria!

0
41
Rastrello - Panicale (Umbria)

Panicale, recunoscut drept unul dintre “Borghi più belli d’Italia”, este (și) locul unde am regăsit o spectaculoasă destinație: Rastrello. Micuțul sat, situat la granița dintre Toscana și Umbria, este mărginit de numeroase livezi de măslini – parte din cultura locală!

Detaliu dormitor (foto Rastrello)

Rastrello este cuvântul italian pentru grebla de mână utilizată de fermieri în smulgerea măslinelor coapte din copac. Un simbol, dacă pot spune așa, al unității familiei și prietenilor care se reunesc pe acestă proprietate din mijlocul Italiei. Reședința este dublată de frumusețea satului medieval Panicale, situat în apropierea unor superbe orașe. Și pot aminti de Solomeo, Gubbio, Orvieto (Umbria) sau Siena, Pienza, Arezzo (Toscana).

Reședința

Palazzo Grossi, vechi de peste 500 ani, a fost renovat complet și oferă o parte din trecutul istoric al regiunii. Numeroase facilități modern au fost adăugate, fiecare camera a reședinței evocând natura cu paleta sa de culori relaxnte. Lenjeriile de pat și produsele de baie (Pomi di Umbria)  ajută fiecare oaspete să simtă luxul la maxim. Micul dejun este compus din produse locale, serile fiind dedicate apusului de soare de pe Lacul Trasimeno.

Detaliu Cucina & Giardino (foto Rastrello)

Rastrello Cucina & Giardino este perfect pentru a vă bucura de centrul istoric al orașului Panicale și priveliștile asupra lacului. Terasa vă întâmpină cu splendide vederi panoramice și grădină, precum și cu locuri intime pentru serile reci de iarnă. Este locul unde poți savura un aperitiv sau o cină într-un mediu fascinant. Meniul creat de Chef Nicola este legat de teritoriul care înconjoară proprietatea, produsele fiind culese din grădina proprie.

Experiențe

Printre experiențele oferite de reședință se numără vizita în livezile cu măslini și locurile de producție ale renumitului ulei. De asemenea, puteți explora micuțul sat medieval și splendidul teatru Cesare Caporali cu ale sale bogat decorate structure interioare. Fiind situat la granița dintre Umbria și Toscana, puteți vizita numeroasele orașe din apropiere, precum Perugia, Spoleto sau Montefalco. Nu ratați Isola Maggiore (Lacul Trasimeno).

Detalii aici – RASTRELLO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.