Raffles Singapore, un nou început

0
5
Raffles Singapore

De la Rudyard Kipling, Charlie Chaplin și Elizabeth Taylor, până la William și Kate (Ducii de Cambridge), alături de nenumărate personalități din zona Asiei, toți au experimentat cel mai iconic hotel din Singapore. Inaugurat în 1887, pe ceea ce era pe atunci o proprietate la malul mării (datorită lucrărilor de extindere a orașului, reședința este situată aproape în mijlocul orașului), Raffles Singapore nu este doar un simbol marcant al orașului, ci și etalonul pentru ospitalitatea promovată de grupul hotelier din care face parte.

Raffles Singapore

Timp de mai mulți ani, Raffles Singapore a fost unul dintre cele mai mari hoteluri din regiune; a fost primul din Singapore care a beneficiat de electricitate și primul care a avut bucătari francezi, oferind totodată servicii de majordom. Însă, după ani de funcționare neîntreruptă, proprietarii au decis închiderea hotelului și renovarea lui timp de doi ani, reședința fiind refăcută complet: de la apartamente și concepte de restaurant, până la magazinele care ocupau diferitele spații de la parterul proprietății. O lucrare dificilă, ținând cont că această reședință se află în patrimoniul cultural al țării, arhitecții trebuind să lucreze în limitele impuse de conservarea clădirii. Cu toate aceste opreliști, restaurarea a fost una destul de amănunțită: vechile plăci de marmură au fost înlocuite sau restaurate (unde era cazul) și izolate fonic; sala de bal a fost extinsă și modernizată; lobby-ul a fost re-imaginat (și completat cu candelabre spectaculoase, realizate la comandă). De asemenea, cele 115 apartamente au fost reproiectate pentru a deveni mai luminoase, mai proaspete și pentru a reflecta o sensibilitate asiatică mult mai modernă (aici fiind inclus un mini-bar stilat – realizat la comandă), alături de produse de baie personalizate (de la casa de parfumuri Ormond Jayne – Londra) și tehnologie de ultimă oră (bazată pe iPad).

Totul poartă semnătura hotelului: în locul unei recepții tradiționale, există acum un majordom dedicat fiecărei camere (el ocupându-se de check-in/check-out), crearea de itinerarii personalizate sau servirea unui ceai pe una din terasele din lemn de tek aflate în imediata apropiere a apartamentelor. Un element distinctiv al Raffles Singapore este faptul că a reușit să rămână o resort urban idilic, el fiind completat cu piscină, grădină tropicală și o mulțime de alte atracții. Un Spa nou (cu șapte camere) și o peluză elegantă sunt completate de un spațiu modernizat pentru servitul ceaiului de după-amiază. Printre cele zece opțiuni de servire a mesei și băuturilor se numără Long Bar (locul de naștere a cocktail-ului Singapore Șling), Writers Bar pentru cocktail-uri de inspirație literară și Restaurante exclusive (precum al celebrului Alain Ducasse – care a avut în vedere un nou concept mediteranean pentru hotel; Anne-Sophie Pic – ce a debutat în Asia cu impecabilul La dame de Pic; Jerome Leung – care revine acasă după succesul său internațional) sau expansivul Retail Arcade – un spațiu care oferă acum o selecție de marci atent selecționate (Rimowa, Minotti sau Leica). Mai multe detalii sunt disponibile aici (SINGAPORE).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here