Racing League Romania by BMW, debut pe 15 martie

Racing League Romania (BMW România)

Racing League Romania (RLR) debutează duminică 15 martie, ora 20:30, în cadrul acestei competiții luând startul un tenismen profesionist, piloți virtuali, ingineri de curse, jurnaliști auto, dar și multipli campioni naționali la automobilism și karting. Cea de-a cincea stagiune a celui mai mare campionat românesc de sim racing a strâns nu mai puțin de 73 de înscriși până în momentul de față, aceștia urmând să preia comenzile modelului legendar BMW M3 E30 DTM, cel mai succes turism în motorsport din istorie, și vor concura de-a lungul unui campionat format din 10 etape, pe cele mai cunoscute circuite din întreaga lume alături de Motor Park România.

BMW – Racing League Romania

Nume importante se alătură din nou campionatului românesc care a împlinit recent un deceniu de activitate. Alex Mirea – campion național de viteză în coastă și raliuri, Emil Nestor – câștigător în campionatul național de viteză în coastă, Leo Borlovan – campion național de karting sau Alex Cascatău – campion Romanian Endurance Series sunt doar câteva dintre numele cunoscute în scena autohtonă de curse. Prezența inedită a lui Florin Mergea – tenismen profesionist pe grilă aduce un element interesant în competiție, și aduce un plus comunității RLR.

Racing League Romania -Circuit

De asemenea, jurnaliștii din redacția The Car Guys au înscris o echipă omonimă în campionat, ei urmând să se lupte cu celelalte 12 formații anunțate până în acest moment pentru un loc pe grila de start. Campionatul a organizat cu succes două etape de test înaintea sezonului oficial, iar competitorii așteaptă începutul celei mai importante ediții de până acum. Întrucât numărul de locuri pe grila de start este limitat la 30 de piloți pentru fiecare cursă, sistemul de precalificări din timpul săptămânii va fi folosit pentru a stabili cei mai rapizi piloți.

Racing League Romania (start competiție)

Aceștia se vor califica pentru fiecare etapă în parte, de luni până duminică. Etapele vor începe cu sesiunea de calificări de 10 minute, care stabilește ordinea de plecare în prima manșă de 30 de minute. Ordinea de start din a doua cursă va fi inversată pentru primii 10 piloți, în funcție de rezultatul primei manșe. Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România, în fiecare duminică, de la 20:30. Prima etapă va avea loc pe Red Bull Ring (Austria) duminică, pe 15 martie.

Racing League Romania (detaliu cursă)

”Maniera autodidactă în care echipa de organizare a Racing League Romania a făcut să crească de la an la an acest campionat virtual reprezintă pentru mine o garanție: atât din punct de vedere tehnic sunt convins că va fi cadrul optim, cât și ca ambianță competitivă, dar totodată plăcută. După cursele de test din pre-sezon am discutat cu protagoniștii, care s-au arătat încântați de BMW M3 E30 DTM și abia așteaptă să-și poarte primele dueluri pe traseul de Grand Prix al Austriei”, a declarat Alexandru Șiclovan (Comentator Racing League Romania).

Racing League Romania (detaliu final)

„Cursele din presezon au arătat cât de antrenantă este competiţia! Racing League Romania livrează un spectacol care poate rivaliza cu orice competiţie sportivă de valoare. Se anunţă curse disputate, cu multe depăşiri şi lupte roată la roată care amintesc de perioada de aur a Campionatului German de Turisme. Suntem foarte încântaţi că putem fi alături de acest proiect şi le putem oferi tuturor fanilor o transmisie live de mare calitate pe pagina de Facebook BMW România”, a comentat și Alex Şeremet (Corporate Communication Manager BMW Group România). Detalii AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here