Qatar construiește un hotel eco-floating!

0
504
Hotel eco-floatinf (Qatar)

Qatar ridică ștacheta călătoriilor și a turismului ecologic, odată cu ridicarea unui hotel eco-floating alimentat cu energie eoliană și solară. Printre inovațiile construcției, regăsim mecanisme de sustenabilitate a mareelor și un restaurant rotativ care oferă unele dintre cele mai frumoase priveliști. Proiectat de Hayri Atak Architectural Design Studio (HAADS), hotelul urmează să dispună de o suprafață de peste 35.000 mp și 152 de camera. Structura de mari dimensiuni va beneficia de vegetație luxuriantă în exterior și o fascinantă cascadă în interior, alături de un acoperiș din sticlă sub forma unui vortex.

Hotel eco-floating (imagine aeriană)

Sustenabilitatea se regăsește la baza proiectului și toate detaliile de proiectare sunt centrate în jurul acestui concept. Forma de vortex a acoperișului va fi de fapt folosită pentru a colecta apa de ploaie, în timp ce panourile solare + turbinele eolienne vor furniza energie verde. Chiar și curentul apei urmează să fie valorificat, astfel încât atunci când hotelul se rotește, acesta poate produce energia similară a unui dinam. totodată, inițiatorii proiectului intenționează să purifice apa de mare și să trateze apele uzate produse, astfel încât acestea să nu dăuneze mediului natural înconjurător. Vorbind despre gestionarea deșeurilor, echipa șia propus să dezvolte unități de separare a deșeurilor și să le folosească ulterior ca îngrășământ.

Mai multe știri premium AICI

Cu scopul de a crea un beneficiu maxim pentru menținerea echilibrului ecologic, hotelul va folosi o metodă de producer a energiei verzi – numită vawtau (turbină eoliană cu axă verticală) – care umează să funcționeze ca o turbină eoliană pe axa vertical și are funcția de umbrelă de soare pe banda de coastă. Estimativ, fiecare dintre cele 55 de unități vawtau vor furniza circa 25kW, acestea utilizând fluxul de vânt cauzat de diferența de temperatură dintre mare și uscat ca principiu de funcționare. De asemenea, verdele plantelor urmează să reglaze temperatura, menținând constant un flux de aer proaspăt. Reședința urmează să fie amplasată lângă țărm, aceasta putând fi accesată cu ajutorul unui debarcader sau elicopter.

Hotel Eco-floating (imagine frontală)

Platforma rotativă va avea o mișcare de rotație lentă – o revoluție care se întinde pe 24 ore – astfel încât oaspeții să se poată bucura de numeroase facilități: Spa, piscină, minigolf sau sală de gimnastică. Mișcarea de rotație este controlată de un sistem de poziționare dinamic care constă dintr-o serie de propulsoare și elice identice cu cele care angrenate în stabilizarea actualelor nave de pasageri. Un lobby luxos de 700 mp se află în centrul construcției, cu suprafețe verticale transparente, care lasă să intre lumina naturală și să ofere un efect vizual aerisit și fluid. Fiecare cameră dispune de balcon propriu și va oferi perspective diferite ale hotelului sau mediului natural, pe măsură ce se rotește în jurul propriei sale axe.

Hotel eco-floating (imagine de ansamblu)

Ce îl face totuși interesant este faptul că, hotelul eco-floating este un proiect a cărui primă etapă este planificată să înceapă în Qatar, echipa urmând să-l realizeze astfel încât să poată fi mutat în diferite locuri – cu funcții mobile speciale. “Echipa noastră lucrează în strânsă colaborare cu diferiți specialiști. În abordarea proiectului ținem cont de pierderile minime de energie și deșeuri zero, în conformitate cu dorința de realiza o construcție ecologică. Datorită trăsăturii specifice de mișcare, spațiul generează energie electrică prin rotirea sa în funcție de debitul de apă și oferă utilizatorilor experiențe de perspectivă diferite”, menționează un representant al HAADS. Nu-mi rămâne decât să vă anunț data exacta a inaugurări. Detalii Hotel Qatar AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.