Q&A: interviu cu Adrian Pascu, Brand Manager Porsche

Adrian Pascu_Porsche inter Auto

Q&A – Porsche Taycan a fost lansat oficial și în România, evenimentul având loc în cursul săptămânii trecute la Fratelli Studios. Un autoturism complet electrificat, un pas către viitorul mobilității. O tendință observată pe întregul segment auto, tehnologiile ecologice făcându-și din ce în ce mai mult simțite prezența în viața noastră. Am profitat de lansare și am discutat cu Adrian Pascu (Directorul Diviziei de Lux – Porsche Inter Auto) despre impactul acestui model și modul cum se dezvoltă piața autoturismelor electrice din România.

Lansare Porsche Taycan

Q&A: Săptămâna trecută a fost lansat Porsche Taycan. Ce aduce el nou pe piața automobilelor din România?

În primul rând, este primul model electric din clasa upper-premium. De asemenea, el ne arată că viitorul electric poate fi unul fun.

Cu ce se diferențiează Taycan de alte modele electrice premium existente pe piață?

Din câte cunosc eu, în acest moment nu sunt multe modele premium pe piață, iar cele existente sunt în general în segmentul SUV. Porsche Taycan este primul model dezvoltat pentru pasionații de mașini, pentru “plăcerea de a conduce”. Poate sună a contradicție, dar asta până la primul kilometru petrecut la bordul acestei mașini. Evident, Taycan prezintă și avantaje tehnice, el venind și cu câteva premiere pentru mașinile electrice: tehnologia de 800V, ceea ce permite o mare stabilitate a bateriilor și o descărcare/încărcare mult mai rapidă și într-un regim constant, dar și prima mașină electrică care oferă o cutie de viteze.

Lansare Porsche Taycan

Q&A: Când estimați primele livrări pe piața locală?

Modelul Porsche Taycan de află în vânzare încă de la finalul anului trecut, iar primii clienți urmează să-și primească modelele comandate la începutul lunii martie.

Viitorul este electric. Cum vedeți dezvoltarea pieței electrice în următorii cinci ani?

Industria auto trece prin schimbări majore, mașina electrică fiind în acest moment în prim-plan. Nu știu dacă viitorul de peste zece ani este electric, dar, cu siguranță, următoarea etapă pentru automobile este pur electrică. Tot mai mulți constructori anunță noi modele electrice. Cu siguranță, în următorii ani piața mașinilor electrificate se va dezvolta exponențial.

Lansare Porsche Taycan

Q&A: Cum se prezintă infrastructura de încărcare electrică din România?

Pentru moment, rețeaua de stații pentru încărcarea electrică este subdezvoltată. Nimic nou pentru România. Cu toate acestea, multe companii au anunțat investiții în dezvoltarea rețelei, astfel încât, s-ar putea ca în curând să dispunem de un număr crescut de stații de încărcare electrică – la nivelul țărilor din Vestul Europei (posibil și peste), înainte de a avea autostrăzile mult așteptate.

Serviciul Exclusive Manufaktur este disponibil pentru clienții români?

Exclusive Manufaktur este o divizie a constructorului Porsche. Acest department se ocupă de personalizarea mașinilor, în funcție de dorințele clienților și de dzvoltarea unor modele în ediție limitată – ultimul exemplu fiind Porsche 911 Speedster. Pentru o mai bună reprezentare în fața clienților, în urmă cu câțiva ani, s-a luat hotărârea de a dezvolta o rețea de parteneri Exclusive Manufaktur. Un număr limitat la 10% din totalul dealership-urilor. În ce privește România, Centrul Porsche București a devenit în cursul acestui an cel de-al 98-lea partener.

Lansare Porsche Taycan

Q&A: Cum a fost primit modelul Taycan, ținând cont de elementul sportiv al mărcii Porsche?

Pentru moment, Porsche Taycan nu a fost livrat la clienți, însă feedback-ul primit în urma evenimentelor de lansare, precum și cel din presă, este unul extraordinar. De altfel, avem așteptări mari de la acest model.

În final, curiozitatea m-a împins să aflu o estimare a numărul unităților ce urmează să fie vândute în următorii ani, răspunsul fiind (totuși) unul ușor de anticipat pentru un automobil sportiv. Astfel, menționează Adrian Pascu, “strategia mărcii Porsche este de a crește susținut și sănătos pe piața din România. Nu suntem interesați să câștigăm cotă de piață cu orice preț“. Nu-mi rămâne decât să invit să treceți pragul showroom-ului situat în B-dul. Pipera-Voluntari Nr.1/X, județul Ilfov. Detalii AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here