Q&A: interviu cu Bogdan Ilin, Ilin & Murgu SCA

0
267
Av. Bogdan Ilin

Q&A Bogdan Ilin: Suntem într-o perioadă de criză, segmentul produselor premium unul din sectoarele afectate de pandemia de Covid-19. Ținând cont de evenimentele aflate în derulare, am încercat să aflăm cum comunică clienții și partenerii noștrii, precum și modul cum aceștia gestionează business-ul în această perioadă dificilă – invitatul de astăzi fiind Bogdan Ilin, Partener în cadrul biroului de avocatură Ilin & Murgu SCA

Av. Bogdan Ilin (Ilin & Murgu SCA)

Q&A – Cum se vede din perspectiva unui avocat de business actuala perioadă? Traversăm o perioadă dificilă care, deși nu cred că va mai dura foarte mult sau cel puțin așa sper, va avea repercusiuni pe o perioadă îndelungată de timp. Ne place sau nu în economie totul este interconectat, întreruperea fluxurilor de bani ne afectează pe toți, iar deciziile luate în această perioadă de participanții din toate domeniile vor avea repercusiuni. Din păcate foarte multe afaceri au fost blocate de către cei care le conduc și sunt foarte mulți jucători pe piață care își doresc să beneficieze de instituții precum “impreviziune” sau “forța majoră”, fără însă să fi fost real afectați – cel puțin așa percep eu din prisma cererilor primite de către clienții noștrii de la diverși parteneri de afaceri. Cu toate acestea sunt optimist, întru-cât există și acei oameni care au înțeles că acum nu trebuie să ne blocăm, ci să ne adaptăm. Pentru acești oameni lucrăm și noi în această perioadă, în încercarea de a găsi soluții în susținerea inițiativele lor.

Q&A – Cum comunică domeniul avocaturii în această perioadă? Online! Declararea stării de urgență și limitările aduse de aceasta au mutat aproape toată activitatea noastră în online. Ceea ce este încântător este faptul că și interacțiunea cu foarte multe autorități s-a mutat în online. S-a înteles faptul că semnătura electronică are aceeași putere cu cea olografă și nu este necesară multă maculatură sau atâtea deplasări la instituții. Și vorbesc de autorități cu care am dus lupte grele de-a lungul anilor, atât eu, cât și colegii mei din breaslă, dar din păcate nu este cazul tuturor autorităților. Ceea ce pot eu să sper este că această practică va continua și după încetarea interdicțiilor și se va extinde. Tot ca o notă pozitivă aș vrea să menționez și faptul că în această perioadă am avut primul proces simulat din România, realizat exclusiv printr-o platformă online.

Ilin & Murgu SCA (Av. Bogdan Ilin)

Q&A – Ce planuri pe termen scurt aveți? Să fim alături de clienții noștri și de familie. Știu că pare un paradox, dar în această perioadă viața personală și cea profesională se completează. Am câștigat timp! Am câștigat timp din eliminarea deplasărilor zilnice, din eliminarea multor activități neesențiale, iar timpii morți de la birou nu mai sunt… timpi morți. Este o perioadă în care trebuie să fim aproape de clienți și să comunicăm constant cu aceștia, dar în același timp este o perioadă în care trebuie să ne bucurăm de familie și de timpul petrecut împreună.

Q&A – Dacă ar fi să lansați un îndemn către ceilalți jucători din piață, care ar fi acela? Adaptați-vă și comunicați. Cred cu tărie faptul ca nu este o soluție să ne blocăm, să închidem afacerea, să ne închidem în casă, să ne cramponăm în proteste pe diverse platforme media și să ne ocupăm mintea cu tot felul de scenarii apocaliptice sau conspiraționale. Dacă poți să faci ceva să schimbi situația fă-o, dar daca nu poți, atunci adaptează-te situației și găsește soluții, comunică cu partenerii de afaceri/clienții și găsiți împreună soluții de bună credință. Economia se regenerează și mereu pot fi găsite soluții dacă se încearcă limitarea pierderilor și împărțirea corectă a acestora între participanți. Este o perioadă bună de a vedea adevăratul caracter al oamenilor cu care colaborezi si intențiile acestora lucru ce te poate ajuta enorm să selectezi oamenii cu care poți construi relații puternice și de durată – Q&A – Bogdan Ilin.

Ilinmurgu.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here