Purgatorio, ediție specială Dante Aligheri!

0
35
Montegrappa Purgatorio (ediție limitată Dante Aligheri)

Purgatorio este una dintre acele ediții speciale care omagiază marile personalități ale umanității. 700 de ani s-aus crus de la trecerea în neființă a celui care a fost Dante Aligheri. Este poetul care continua, peste veacuri, să inspire cu virtuozitatea sa citiori, artiști și academicieni deopotrivă!

Montegrappa (ediție din aur) foto – Montegrappa

Fascinația pentru opera poetului atinge astăzi noi culmi, reprezentarea Infernului fiind descrisă cu ajutorul instrumentului de scris Montegrappa. Considerat părintele limbii italiene, Dante a lăsat posterității Divina Comedie, una dintre cele mai reprezentative opere literare. Ca un omagiu adus vieții sale, Montegrappa ne propune un instrument realizat manual. Denumit Purgatorio, este produs în cea mai veche fabrică din Italia.

Instrumentul

Instrumentul aduce la viață povestea despre speranță a poetului suprem prin combinarea micro-sculpturii cu perfromanțele de scriere. Începând cu capacul instrumentului de scris, fiecare element prezent descrie ascensiunea lui Dante și Virgil pe Muntele Purgatoriului. Clipul de prindere include chei din aur și argint, marcând astfel teecerea lor prin Poarta lui Petru. Cele șapte trepte ale Purgatoriului și pedepsele sunt și ele reconstituite meticulos.

Pentru ca Dante să poată urca, Îngerii trebuie să-l absolve de Peccatum, detalii marcate în relief. Paradisul pământean și apele curgătoare ale râului Lethe sunt realizate în stilul cloisonné. Aici, Dante Aligheri o întâlnește pe Beatrice și este pregătit pentru ascensiunea lui la cer. Un moment când putem cita din rândurile operei marelui autor. “Acum voi cânta a doua Împărăție, acolo unde sufletul omului este curat și demn să se înalțe la Cer”.

Colecția

Colecția de instrumente de scris include două ediții realizate din aur și argint. Piesele din argint sunt limitate la 333 bucăți, în timp ce ediția din aur (18k) are doar 9 unități. Fiecare ediție cuprinde un instrument de scris (cu peniță din aur) și pixuri cu rolă. Ambele ediții evocă utilizarea de către poet a trimității ca dispozitiv liric și structural. Născut la Florența, poetul (exilat în 1302) a scris opera inspirat de călătoria unui pelerin către Dumnezeu.

Montegrappa (ediție din argint) foto – Montegrappa

Purgatoriule ste al doilea cânt din opera Divina Comedie. Povestea epică a lui Dante despre dragoste, păcat și răscumpărare este considerate piatra de temelie a limbii italiene moderne. Ediția “Dante Aligheri: Purgatorio” este cea de-a doua colecție din trilogia “Divina Commedia”. Seria Montegrappa se bazează pe opera marelui Dante Aligheri, actuala ediție fiind completată de Inferno (2021) și Paradiso (2022). Disponibile prin Luxury GS.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.