PUGLIA, PALAZZO MARITATI E MUCI

0
608

Recent va menționam inaugurarea unei proprietăți în Puglia (sudul Italiei), provincia fiind una dintre cele mai căutate destinații ale momentului. Noul proprietar este Guy Martin – un bucătar cu stele Michelin – el fiind considerat un “semi-zeu” gastronomic, ținând cont că este proprietarul restaurantului “Le Grand Véfour” din Paris. Povestea este una clasică, Guy – aflat în vacanță în sudul Italiei alături de soția Katarina Marx – a descoperit în orașul Nardò două “palazzo” din secolul al XVIII-lea, proprietăți ce aveau să le redea celor doi o “nouă viață”.

Impresionați de peisajele superbe din regiune, cei doi au cumpărat proprietățile în urmă cu trei ani, complexul cu zece camere – denumit Palazzo Maritati e Muci – oferind oaspeților elemente de artă vibrantă și mobilier contemporan, în contrast izbitor cu plăcile de teracotă originale și plafoanele boltite. Cu toate că avea experiență redusă în domeniul turismului, Guy Martin a decis să restaureze cu minuțiozitate aceste două reședințe. De altfel, el nu este singurul antreprenor din zona, Helen Mirren – împreună cu soțul ei, regizorul Taylor Hackford – este co-proprietar al Farmacia Balboa, un bar chic din orașul Tricase, nu departe de reședința lor din Salento. Un alt investitor în zonă este dl. Giacomo Fiermonte, acesta inaugurând hotelul “La Fiermontina2, în oraș orașul Lecce, în cursul anului 2015. Mulți dintre turiști au prins gustul acestei regiuni datorită colibelor din piatră – denumite “trulli” în Puglia – și, mai ales, a plantațiilor de măslini și spectaculoaselor priveliști ale Mării Adriatice.

O mișcare care se observă în noile deschideri programate pentru această vară, Francesco Petrucci, alături de arhitecții milanezi Ludovica Serafini și Roberto Palomba, au restaurat o reședință de secol XIX – “Palazzo Daniele”, în satul Gagliano del Capo – zece camere cu frescele originare (restaurate minuțios) regăsindu-se la dispoziția oaspeților. O piscină și o bucătărie complet utilată, alături de bolte de viță de vie și spațiile elegante de locuit sunt elementele cheie pentru o vacanță relaxantă. La rândul său, Giacomo Fiermonte a cumpărat o proprietate în Lecce – denumită “Palazzo Bozzi Corso” – un mic hotel la modă care oferă zece apartamente, arhitectura fiind completată de sculpturi și picturi din colecția personală.

O altă proprietate interesantă este “Masseria Torre Maizza”, ridicată lângă orașul Savelletri di Fasano în secolul al XVI-lea, aceasta aparținând lanțului hotelier “Rocco Forțe”, reședința fiind decorată cu ceramică pictată manual, țesături tradiționale și mobilier contemporan. Multe dintre cele patruzeci de camere dispun de piscine și terase proprii, reședința oferind și o piscină mare în grădina cu măslini, un teren de golf cu nouă găuri, un centru Spa și două excelente restaurante. Revenind la “Palazzo Maritati e Muci”, reședința pare să fie dominată de “arta plăcerii”, în cadrul acesteia regăsind o piscină, o grădină și o mică galerie de artă. Cu toate acestea, lipsește atracția cea mai importantă: un restaurant de clasă. Răspunsul la această problemă ne este oferită de Guy Martin: “Dacă dorești un restaurant cu stele Michelin, atunci soluția este să vizitați Parisul”.

Mai multe detalii despre ofertele de cazare sunt disponibile aici (PUGLIA). Sursă & Foto – Palazzo Maritati e Muci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.