Preparate bogate în arome și texturi

0
37
Sheraton Bucharest - Copyright foto: Rusu Dumitru Costinel

Amplasat în inima orașului, în apropiere de cele mai importante artere comerciale, Sheraton Bucharest Hotel se află în apropiere de cele mai importante centre culturale ale capitalei, amintind aici de Atheneul Român, Muzeul Național de Artă al României sau Palatul Regal. Intrat recent în rețeaua Marriott International, Sheraton Bucharest pune la dispoziția oaspeților săi o experiență unică în ce privește facilitățile de cazare, conferințe și masa, hotelul oferind Sheraton Club, Sheraton Fitness sau programul de loialitate Marriott Bonvoy, ca să enumerăm doar câteva dintre aceste servicii.

Sheraton Bucharest – Ashlie Dias (Executive Chef). Foto – Restocracy

Însă, plăcerile nevinovate ale gastronomiei ne-au condus către o discuție cu Executive Chef-ul hotelului – Ashlie Dias – laureatul mult râvnitului premiu din industia ospitalității: “Chef of the year” din cadrul Top Hotel Awards 2019, dorind să aflăm o propunere de sezon pentru cei care doresc să servească masa într-unul din restaurantele hotelului. Mai exact, vorbim aici despre o perioadă potrivită pentru preparate bogate în arome și texturi deosebite, propunerea Executive Chef-ului Ashlie Dias fiind un piept de rață în crustă de ierburi aromatice, asezonată cu piure de cartofi dulci, legume la grătar și roșii murate, un meniu ce a fost special pregătit pentru noi.

Dar până la descrierea meniului, pentru cititorii care trec pragul acestui spațiu elegant din centrul capitalei, ar fi bine de știut că reprezintă o combinație armonioasă între facilitățile de top și bucătăria rafinată, elementele de décor oferind unele dintre cele mai calde și primitoare zone de relaxare.

Sheraton Bucharest – Benihana

Dacă ne referim la mâncare, ar fi bine de știut că Sheraton Bucharest Hotel se află în topul restaurantelor cu specific international și nu numai, oferind unele dintre cele mai bune și variate meniuri, amintind aici de restaurantul Avalon (cu bucătărie internațională) sau Benihana (un restaurant cu meniuri sofisticate, poate cea mai bună locație japoneză din București). Serviciul este exemplar, ceea ce garantează experiențe culinare deosebite.

Revenind la meniul nostru, am discutat cu Chef Ashlie Dias despre “pieptul de rață în crustă de ierburi aromatice”, un deliciu care necesită un proces de preparare simplu, dar si multa atenție. “La baza acestei rețete se află ingredientele proaspete”, ne spune Chef Ashlie Dias. Iar aici trebuie să-i dăm crezare, Sheraton Bucharest Hotel beneficiind de o politică riguroasă în ce privește materia primă – obținută de la furnizori atent selecționați.

Sheraton Bucharest – Copyright foto: Rusu Dumitru Costinel

Iar calitatea ingredientelor se vede în meniul realizat pentru noi: “În preparea acestui meniu, nu am ținut cont de un anumit gramaj, intenția noastră fiind aceea de a oferi oaspeților un produs cu gust”, ne menționează Chef Ashlie Dias. Un alt element luat în calcul, ne povestește Chef Ashlie Dias, este faptul că restaurantul nu caută să înșele așteptările clienților, “ eu fiind la dispoziția fiecăruia cu toate informațiile despre ingredientele folosite si modul cum a fost preparat acest meniu”.

Totodată, Chef Ashlie Dias ne vorbește dintr-o altă perspectivă, mai exact a meniurilor implementate în decursul timpului, menționând că timpul scurs pentru decorarea unor anumite preparate – precum este cel pregătit pentru noi – se interpune cu timpul în care ar trebui servită mâncarea. Din acest motiv, au existat clienți care au semnalat că aceeași comandă, servită în zile diferite, aveau gusturi și texturi diferite.

Sheraton Bucharest – Copyright foto: Rusu Dumitru Costinel

Situații excepționale, rezolvate prin explicațiile atent oferite fiecăruia dintre oaspeți – o componenta important zicem noi, comunicarea fiind deosebit de importantă atunci când servești un preparate special. Și fiindcă un astfel de meniu nu poate fi servit fără o băutură potrivită, l-am rugam pe Ilie Rîșnoveanu – Food & Beverage Manager să ne indice asocierea perfecta pentru un astfel de preparat.

După cum se observă și în ședința foto realizată de noi, pieptul de rață a fost asezonat cu un vin roșu delicat și echilibrat – Zâna Zânelor Fetească Neagră – care se prezintă cu o fructuozitate ce completează perfect gustul cărnii –  datorită taninilor moi și a gustului de prune afumate. De altfel, vinul este unul cu denumire de origine controlată, el fiind obținut din struguri culeși la maturitate deplină.

Sheraton Bucharest – Copyright foto: Rusu Dumitru Costinel

Realizat pe Domeniul Muntean, o casă nouă de vinuri pe piața din România – apărută din pasiunea pentru vinuri a lui Dan Muntean, un pionier al vinului romanesc – crama este situată în regiunea Dealu Mare, una dintre cele mai valoroase regiuni viticole de la noi din țară. Nu putem să încheiem articolul nostru fără o scurtă prezentare a celor două restaurant din cadrul Sheraton Bucharest Hotel. Așadar, Benihana, Japanese Steakhouse & Sushi Bar este specializat în preparate japoneze teppanyaki și rafinatul sushi bar, oferind una dintre cele mai bune experiențe culinare din București – echipa de bucătari asiatici pregătind zilnic adevărate spectacole de gătit live, în fața oaspetilor, la celebrele mese hibachi. O vizită la Benihana înseamnă mai mult decât un prânz sau o cină, ambianța restaurantului recreând identitatea orientală a brand-ului prin detaliile tradițional japoneze, precum ceramică sau kimono-uri autentice (în nuanțe de negru și roșu) ce completează spectacolul gastronomic.

Sheraton Bucharest – Avalon

Totodată, restaurantul Avalon surprinde cu rețetele sale internaționale, inspirate din cele mai fine ingrediente. Influențe italiene, franceze, asiatice și nord-americane îmbogățesc apetitul, iar pentru o experiență culinară completă, puteți savura gustul tradițional al bucătăriei românești. Executive Chef-ul Ashlie Dias și echipa sa au combinat cele mai bune și proaspete preparate cu cele mai moderne tehnici de preparare a meniurilor, rezultatul fiind unul de eexcepție. Încheiem demersul nostru cu imboldul de a trece pragul restaurantelor Sheraton Bucharest Hotel, posibilitatea de a servi un mic dejun, prânz sau chiar o cină delicioasă, fiind completate de atmosfera relaxantă și serviciile impecabile oferite de personalul bine pregătit. Poftă Bună!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here