Prada redeschide Rong Zhai

0
43

Prada îşi extinde prezenţa în China, odată cu inaugurarea celei mai noi locaţii – Prada Rong Zhai – din centrul oraşului Shanghai. După cinci ani de renovări, brandul italian de modă a deschis publicului clădirea istorică. Pentru această renovare, compania a colaborat cu arhitectul Roberto Baciocchi, acesta reuşind să redea strălucirea conacului de început de secol douăzeci.

Conform preşedintelui H.C. Yung, “Rong Zhai are o legătură profundă cu familia mea”. “Tatăl meu, domnul Rong Zongjing – după o carieră de succes –  a cumpărat această clădire în anul 1918; el a căutat cea mai bună clădire pentru administrarea propriei lui afaceri şi de a trăi aici alături de familie. După o sută de ani, reşedinţa şi-a recăpătat adevărată ei valoare”, adaugă dânsul. Prada Rong Zhai este unul dintre proiectele de restaurare începute de celebra casă de modă. Secţiuni renumite din Galleria Vittorio Emanuele II, arcada comercială de secol XIX din Milano şi Palatul Ca’Corner della Regina – realizat în stil baroc – situat pe Canale Grande din Venezia, toate aceste clădiri fiind reconfigurate ca spaţii pentru expunerea obiectelor de artă.

Baciocchi, alături de o echipă compusă din meşteri italieni şi chinezi, au restaurat elementele structurale interioare şi exterioare ale clădirii, inclusiv panourile din lemn, vitraliile şi plăcile decorative. De asemenea, echipa a lucrat după vechile tehnici, în renovare fiind utilizate materiale tradiţionale – folosite de constructorii clădirii originale. “Această renovare a fost realizată întrun mod foarte atent, noi dorind ca fiecare element al clădirii să-şi recapete înfăţişarea originală. La final, reşedinţa trebuie să beneficieze de un aspect nou, plin de vitalitate şi viaţă. Mulţumesc totodată Grupului Prada pentru readucerea grandorii acestei reşedinţe”, a încheiat domnul Yung. În prezent, Rong Zhai găzduieşte o expoziţie a restaurărilor realizate de brand – Galleria Vittorio Emanuele II din Milano, Ca’Corner della Regina din Veneţia – alături de epicentrele din New York, Los Angeles sau Tokyo până în 12 noiembrie 2017.

Detalii aici www.prada.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here