PORTUGALIA, SIX SENSES DOURO VALLEY

Din Asia până în America de Sud, anul 2017 pare să fie anul trenului. O modalitate de petrecere a  vacanţei luată în seamă de Portugalia, Six Senses oferind pachete de excursii de-a lungul Văii Douro (renumită pentru excelentele sale vinuri) întrun tren prezidențial de epocă.

Garnitura aleasă a fost contruită în 1890, în timp aceasta transportând şefi de stat şi miniştri, înainte de a fi retrasă din serviciu în anul 1970. După o renovare completă (petrecută în 2010), trenul este din nou pe șine, fiind pregătit să ofere o excepţională experienţă gurmanzilor. Pachetele (disponibile începând cu luna mai, la un preț de 5000 euro de persoană) vor oferii doritorilor o parte din experința bucătăriei şi patrimoniului cultural portughez, oferind totodată excursii private în Porto – la muzeul de artă modernă Serralves, la sala de concerte Casa da Música şi restaurantul cu stele Michelin – Pedro Lemos.

După o primă noapte în centrul istoric al oraşului Porto, la Intercontinental Palacio das Cardosas, oaspeţii vor pleca spre magnifica gară São Bento. Gara, ridicată la începutul secolului 20, are pereţii acoperiţi cu peste douăzeci de mii de plăci din ceramică albastră şi albă, ce înfăţişează scene din istoria Portugaliei, fiind o operă de artă în sine. O dată urcați la bordul trenului, oaspeţii vor servi un prânz compus din patru feluri de mâncare, o prezentare a bogatei moşteniri culinare a regiunii. După o călătorie de trei ore spre Quinta do Vesuvio, o proprietate deţinută de familia Symington, oprirea te aşteaptă cu o sesiune de degustare a celor mai bune vinuri ale zonei, alături de o vizită a proprietăţii şi cramei respective.

Următoare oprire este Six Senses Douro Valley, o proprietate construită în secolul al XIX-lea, ce este situată între pitoreşti podgorii, oferind oaspeţilor care îi trec pragul un excelent Spa, alături de o colecţie impresionantă de vinuri şi superbe grădini. Evident, nu lipseşte cina servită la restaurantul DOC – aflat pe malul râului Douro – şi vinurile asociate acesteia, meniurile având la bază reţete pregătite de bucătarul şef Rui Paula, ce respectă bogata tradiţie culinară locală. Pachetul oferit se încheie cu o călătorie de întoarcere spre Porto, alături de o noapte petrecută la Intercontinental Palacio das Cardosas şi cina la unul dintre mai renumite restaurante din oraş: O Gaveto (specializat în meniuri ce au la bază peştele). Mai multe detalii aici (www.sixsenses.com/resorts/douro-valley).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here