PORTRETUL CONCORSO D’ELEGANZA 2018

0
12
Concorso d'Eleganza Villa d'Este

Începând de mâine, Concorso d’Eleganza Villa d’Este își intră în drepturi, acesta fiind probabil cel mai important eveniment care sărbătorește extraordinarul parcurs al mașinilor istorice. Un eveniment tradițional ce își are rădăcinile în perioada de apogeu a mașinilor aristocratice din 1929.

Concorso d'Eleganza Villa d'Este

Revigorat la începutul anilor 1990, Concorso d’Eleganza și-a îmbunătățit prezența de la an la an, devenind astăzi unul dintre reperele cele mai importante pentru aceste minunate autovehicule de epocă. De altfel, concursul beneficiează de frumusețea decorului, ospitalitatea impecabilă, organizarea eficientă, alături de superbul Grand Hotel Villa d’Este și Villa Erba și audiența entuziastă. Mai presus de acestea, conștiința publică, presa și media internațională, fac din acest eveniment unul dintre cele mai elegante și originale, în primul rând prin starea impecabilă a celor mai valoroase automobile de epocă. De asemenea, vizitatorii din acest an au ocazia să se “îmbibe” cu aerul aristocratic, infinit superior al altor evenimente de acest gen. Centrat pe design, conservarea perfectă și spiritul apus al nobilimii interbelice, Concorso d”Eleganza Villa d’Este reunește unele dintre cele mai importante și frumoase mașini din întreaga lume la Cernobbio – reflectând astfel adevărată istorie a automobilului. Un alt punct important al acestui eveniment este reprezentat de Grand Hotel Villa d’Este, acesta fiind unul dintre cele mai importante reședințe de pe malul lacului Como.

Un alt factor important îl reprezintă publicul participant, el fiind parte activă în momentul premierii celor mai frumoase automobile din cadrul concursului – Coppa d’Oro Villa d’Este constituind un premiu tradițional al evenimentului – mașina câștigătoare fiind decisă prin votul publicului prezent la Villa d’Este. Introdus în anul 2002, premiul acordat celui mai frumos Concept Car a devenit o etapă importantă în cadrul Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Astfel, trofeul creează o legătură între trecutul glorios și viitorul tehnologizat al automobilului. Un succes ce avea să fie recunoscut în urma parteneriatului cu BMW Group, constructorul bavarez fiind și organizatorul acestui fabulous concurs de frumusețe auto din anul 2005. Desfășurat între 26 și 27 mai, evenimentul constituie o experiență de neuitat atât pentru participanți, cât și pentru mașini, oaspeții putând să se bucure de frumusețea peisajelor înconjurătoare a lacului Como. Revin cu mai multe detalii în zilele următoare. Mai multe detalii aici (www.concorsodeleganzavilladeste.com) – text de: Mihai Leonard.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here