Home WHEELS Porsche Panamera, un nou model hibrid

Porsche Panamera, un nou model hibrid

0
156
Porsche Panamera

Porsche Panamera este o simbioză unică a contrastelor: noul model acoperă acum un spectru și mai larg, combinând performanța unei mașini sport cu confortul unei berline exclusiviste. Cu Panamera Turbo S (630 CP), producătorul de mașini sport își susține cu succes recordul celor mai bune performanțe din clasă. Noul model de vârf oferă un nivel mai ridicat al performanțelor față de modelele anterioare Panamera Turbo.

Porsche Panamera (detaliu lateral)

Totodată, constructorul german continua strategia sa de E-Performance: Panamera 4S E-Hybrid se adaugă gamei de hibrizi plug-in, oferind un sistem de acționare complet nou, cu o putere de 560 CP. Comparativ cu modelele hibride anterioare, autonomia electrică a fost crescută cu până la 30%. Confortul și sportivitatea beneficiază atât de componente de șasiu îmbunătățite, cât și de sisteme de control în combinație cu noile generații de direcție și anvelope. Cu o putere de 630 CP și un cuplu de 820 Nm, noul Panamera Turbo S oferă mai multă putere decât predecesorul său. Acest aspect are un efect pozitiv asupra performanțelor de conducere: în modul Sport Plus, Turbo S accelerează de la 0 – 100 km/oră în doar 3,1 secunde.

Porsche Panamera (interior cabină)

Dezvoltat în Weissach, familiarul motor V8 biturbo de patru litri a fost îmbunătățit, pentru a permite mașinii să atingă o viteză maximă de 315 km/oră. Pentru a transfera enorma putere într-o manieră controlată și pentru a maximiza performanțele în viraje, suspensia pe aer, cu trei camere, Porsche Active Suspension Management (PASM) și sistemul de stabilizare a ruliului Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport), inclusiv Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) au fost personalizate pentru fiecare model în parte. Panamera Turbo S și-a dovedit capacitatea de performanță pe Nürburgring Nordschleife: pilotul Lars Kern a finalizat turul de 20.832 km în 7:29,81 minute (record la clasa “executive cars”).

Motorul V8 biturbo din Panamera GTS a fost optimizat cu accent pe furnizarea de putere. Cu 480 CP și 620 Nm, noul Panamera GTS oferă 20 CP mai multă putere decât predecesorul său. Puterea crește continuu până aproape de limita de turație a motorului, foarte asemănător cu a unei mașini sport clasice, cu motor aspirat natural. Binecunoscutul sunet al motorului V8 este chiar mai proeminent decât înainte, datorită noului sistem de evacuare sport standard, cu amortizoare de sunet poziționate asimetric. Noile modele Panamera și Panamera 4 sunt acum echipate cu familiarul motor V6 biturbo de 2,9 litri pe toate piețele din întreaga lume – oferind 330 CP și 450 Nm, performanța rămâne neschimbată.

Porsche Panamera (detaliu ceas)

Porsche prezintă un model hibrid, plug-in, performant, cu noul Panamera 4S E-Hybrid, combinația inteligentă între motorul electric de 136 CP integrat în transmisia PDK cu opt trepte cu dublu ambreiaj și motorul V6 biturbo de 2,9 litri cu 440 CP, care generează o putere totală de 560 CP și un cuplu maxim al sistemului de 750 Nm. Prin urmare, datele de performanță sunt impresionante: împreună cu pachetul standard Sport Chrono, sprintul 0 – 100 km/oră este acoperit în 3,7 secunde. Viteza maximă este de 298 km/oră. Capacitatea bateriei a crescut, în comparație cu modelele hibride anterioare, de la 14,1 la 17,9 kWh, iar modurile de conducere au fost optimizate și ele pentru o utilizare și mai eficientă a energiei.

Porsche Panamera (detaliu spate)

În ce privește conectivitatea, Porsche Communication Management include funcții și servicii digitale suplimentare, cum ar fi controlul vocal online îmbunătățit Voice Pilot, Radar de risc pentru semnalizare rutieră, wireless Apple® CarPlay. Panamera oferă o gamă extinsă de sisteme inovatoare de asistență, cum ar fi sistemul de asistență la păstrarea benzii Lane Keeping Assist (standard), cu recunoașterea indicatoarelor rutiere și Porsche InnoDrive, inclusiv Adaptive Cruise Control, sistemul de asistență Night Vision Assist, sistemul de asistență la schimbarea benzii Lane Change Assist, faruri cu matrice LED inclusiv PDLS Plus, asistență la parcare Park Assist, inclusiv imagine 360o Surround View și afișaj pe parbriz.

Detalii aici: PORSCHE ROMÂNIA

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here