PORSCHE, DESIGN REINTERPRETAT

0
261

Porsche Exclusive Manufaktur lucrează la un concept extraordinar, împreună cu departamentul de design “Style Porsche”. Ca parte a Heritage Design Strategy, partenerii reinterpretează modele exclusiviste 911 cu elemente iconografice derivate de la automobilele Porsche care datează din perioada 1950-1980. Echipate cu tehnologia de ultimă generație a mașinilor sport, aceste modele speciale introduc o dimensiune de “Lifestyle” – concepte impresionante, cu trimiteri către istorie -în strategia de produs a Porsche.

Porsche 911 Speedster, cu pachetul Heritage Design, prezentat la mijlocul lunii aprilie la Salonul Auto de la New York, ne dă o primă idee cu privire designul acestor autovehicule “Lifestyle”. Mai multe alte modele vor urma începând cu anul viitor – la anumite intervale de timp și în număr limitat. Anumite elemente distinctive aparținând modelelor fabricate în deceniile corespunzătoare acestora vor fi disponibile și pentru modelele 911, ca parte a “Heritage Design Packages”. “Pentru noi, este vital să transpunem valorile mărcii în viitor. Modelele Heritage Design se situează, în mod deliberat, la polul opus autovehiculelor hibride și electrice actuale, din punct de vedere al inovațiilor tehnologice asupra cărora ne concentrăm”, spune Boris Apenbrink, Director Exclusive Manufaktur Vehicles la Porsche AG. “Încă de la început, Porsche a stabilit standarde importante în ceea ce privește designul și stilul – automobilele noastre din diferite epoci sunt considerate acum veritabile capodopere. Readucem în actualitate aceste apariții legendare și dovedim astfel că Porsche va rămâne fidel rădăcinilor sale, chiar și în epoca electromobilității”, adaugă Ivo van Hulten, Director Interior Design Style Porsche. Modelele Heritage Design pun accentul pe culori și materiale speciale. În plus față de vopsele și liniile de personalizare speciale, ele readuc în prezent trăsături legendare, unice ale modelelor speciale. “Vechipalete de culori și cataloage de echipamente opționale, exemplare de muzeu, elemente de design din epoca respectivă – am folosit toate aceste elemente ca sursă de inspirație pentru reinterpretarea limbajului de design al trecutului”, explică van Hulten.

Materialele textile pentru interioare au jucat un rol deosebit de important în acest proces. Elementele dominante din punct de vedere stilistic, cum ar fi catifeaua reiată, tiparele Pepita, Pasha sau tartanele sunt reproiectate, testate în detaliu și produse cu materiale de ultimă oră pentru aceste modele speciale. “Amintiri prețioase, readuse la viață prin combinații de culori, de texturi sau de tipare – acestea conturează o tendință pe care o vedem și în modă sau în design interior și reprezintă ideea fundamentală a abordării noastre”, adaugă van Hulten. Un exemplu al confruntării dintre tradiție și inovare va fi poziționat central pe capotă: primul model special care va fi prezentat anul viitor va purta logo-ul tradițional Porsche din anii 1960. Porsche Design produce, de asemenea, ceasuri speciale, exclusiv pentru proprietarii modelelor Heritage Design. În spiritul Profesorului Ferdinand Alexander Porsche, designerul modelului 911 și fondatorul Porsche Design, proiectele originale sunt aduse în epoca modernă. “Diferitele moduri de prelucrare a titanului și funcția cronograf specifică Porsche Design sunt caracteristice pentru această serie. În combinație cu tiparele speciale interpretate, cum ar fi Pepita sau tartan, a rezultat o colecție de ceasuri unice, care aduce un omagiu istoriei mărcii”, spune Gerhard J. Novak, director general al Porsche Design Timepieces. Mai multe detalii sunt disponibile aici (PORSCHE).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.