Porsche Unseen, concepte nepublicate

0
512
Porsche Unseen (The Book)

Porsche Unseen este un proiect care publică pentru prima dată studii de design realizate de constructorul german între anii 2005 – 2019, care până acum au fost ținute sub cheie, producătorul de mașini sport prezentând viziuni spectaculoase asupra a cinsprezece mașini diferite. Studiile timpurii acoperă segmentele “Spin-offs”, “Little rebels”, “Hyper cars” și “What’s next?”. Astfel, marca oferă o perspectivă exclusivă asupra procesului său de proiectare – de la primul desen până la modelul finit, gata pentru producția de serie.

Viziune Porsche (Porsche Unseen)

Conform lui Oliver Blume (Președintele Comitetului Executiv la Porsche AG), “Oamenii de pretutindeni adoră designul atemporal și inovator al mașinilor noastre sport”. “Studiile conceptuale vizionare stau la baza acestui succes: ele oferă o sursă importantă de idei pentru designul automobilelor de mâine și îmbină tradiția noastră puternică cu tehnologiile viitoare”. Studiile de design care nu au mai fost publicate anterior sunt prezentate exclusiv de Newsroom, într-o serie de articole. Formatul web TV 911: Magazine a dedicat un episod unei serii de studii și examinează legătura dintre acestea și modelele de serie, alături de Michael Mauer (Designerul șef Porsche).

Porsche Unseen (Porsche. 919 Street)

Procesul de proiectare începe cu o schiță, aceasta materializându-se în etapa următoare într-un model 3D. Imediat ce o idee este selectată, se produc modele mici, la o scară de 1:3, urmate apoi de modele la scară 1:1. “Lumea virtuală este primul pas, dar apoi tot trebuie să testezi modelele neobișnuite în realitate, pentru a înțelege dacă o mașină are proporții mici, mari sau surprinzătoare”, spune Michael Mauer, vicepreședinte Style Porsche. Spre deosebire de dezvoltarea unui model de serie, în care mai multe variante sunt întotdeauna modelate pe diferite formate de stil, proiectele vizionare se concentrează asupra unui concept, care valorifică o singură idee”.

Porsche Unseen (Vision Renndienst)

“Porsche are, în mod deliberat, un singur studio de design – situat în imediata apropiere a centrului de dezvoltare”, spune Michael Mauer. “Weissach este epicentrul nostru. În loc să deschidem studiouri avansate de design în metropole îndepărtate din America de Nord și Asia, noi am decis să aducem designerii din întreaga lume în universul mărcii, în Weissach, pentru a crea noi concept și mașini sport de ultimă generație. Peste o sută douăzeci de designeri, experți în interior, exterior, culori și materiale, constructori de modele, modelatori și ingineri de concept lucrează în cadrul Porsche Design Studio.

Porsche Unseen (Porsche 919 Street)

919 Street (2017) a fost dezvoltat pe baza tehnologiei utilizate în 919 Hybrid, promițând că va pune la dispoziția șoferilor amatori experiența extraordinară a unei mașini de curse LMP1. Sub carcasa exterioară se află monococul de carbon și transmisia puternică de curse hibridă de 900 CP care a ajutat modelul 919 să câștige la Le Mans. Dimensiunile și ampatamentul erau aceleași ca la mașina de curse. Cu cabina sa spartană, grilele caracteristice ale radiatorului peste motorul central, elementele grafice roșii și aripioarele sugerate din spate, compactul Vision Spyder (2019) ne duce cu gândul la 550-1500 RS Spyder din 1954.

Porsche Unseen (The. Book)

“Renndienst” (2018) este interpretarea liberă a unui concept de spațiu pentru familii de până la șase persoane. Echipa de design a proiectat o “navă spațială” futuristă, cu proporții interesante. Studiul arată cum ADN-ul de proiectare a mărcii poate fi transferat pe un segment auto necunoscut pentru marcă. În interior, pasagerii găsesc o cabină de călătorie confortabilă și modulară. În fine, Porsche Unseen este disponibilă în librării. studiile de design fiind prezentate în detaliu pe 328 de pagini (cu fotografii de Stefan Bogner și text de Jan Karl Baedeker). Volumul este publicat de Delius Klasing și poate fi cumpărat din Museul mărcii. Detalii aici: PORSCHE MUSEUM

Mai multe informații aici: WATCHES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.