Porsche 911 Turbo S & Embraer Phenom 300 E

0
52
Porsche & Embraer (Limited Edition)

Porsche 911 Turbo S și Embraer Phenom 300 E și-au unit forțele și au creat una dintre cele mai interesante ediții limitate, AND-ul de design al mărcilor devenind una dintre cele mai visate produse pentru un colecționar. Două mărci iconice – din segmente diferite – sărbătoresc utilitatea și funcționalitatea unui avion personalizat și a unui spectaculos model de Porsche. Un proiect care a luat startul în urmă cu patru ani, atunci când producătorul brazilian de avioane și constructorul german de supercaruri au decis să colaboreze, două vehicule fundamental diferite fiind prezente în cadrul acestui proces creativ.

Porsche Turbo 911 S & Embraer Phenom 300 e (detaliu general)

Potrivit lui Michael Amalfitano (Președinte și CEO Embraer Executive Jets), “…am lucrat împreună pentru a realiza acest process de referință. design-ul a avut ca scop exclusivitatea, dar cu o concentrare maximă asupra nevoilor clienților…”. Doar zece perechi de avioane de business și supercar-uri vor fi disponibile în acdrul acestei ediții limitate, un logo personalizat fiind prezent la bordul fiecărui vehicul în parte, acesta fiind reprezentat sub forma unor linii albastre – colorate pentru a arăta numărul unității în sine.

Porsche 911 Turbo S (Detaliu Numerptație Automobil)

Designerii s-au concentrat pe numeroase detalii – în ideea de a lega cele două vehicule – inclusiv pe caracteristicile de mari dimensiuni, precum culoarea exterioară. Astfel, nuanța de culoare folosită este Jet Grey Metallic și Platinum Silver Metallic, cu benzi de finisare în tonuri Brilliant Chrome și Speed Blue. Modelul Porsche 911 Turbo S este vopsit în întregime manual – o mișcare unică în cadrul acestui proiect – pentru a reflecta procesul de vopsire a unui Embraer Phenom 300 E. Detaliile sunt prezente chiar și construcția jantelor din aliaj ale mașinii, acestea fiind vopsite cu ajutorul unui laser în nuanța Platinum Silver Metallic, pe flanșa jantei fiind prezentă un substrat Speed Blue.

Embraer Phenom 300 E (Interior Aeronavă – Scaune)

Chiar dacă fiecare jet de business este de obicei vopsit în tonuri albe, modelul Phenom 300 E împărtășește din exteriorul gri al modelului Porsche. “…din punct de vedere istoric, multe avioane aveau exterioarele metalice…”, menționează Michael Amalfitano. “…am vrut să transmitem acel aspect metalic, dar cu un nivel ridicat de rafinament…”, completează executivul Embraer. Detalii fine care au devenit esențiale în construcția acestei perechi tehnologice. Admisiile de aer ale modelului 911 Turbo S sunt vopsite în nuanța Brilliant Chrome pentru a se potrivi cu nacelele de la vârful aeronavei.

Porsche 911 Turbo S (Ediție Limitată)

Chiar și garniturile de prag ale ușii 911 Turbo S sunt marcate cu inscripția “No Step”, așa cum este ea prezentă pe aripa unui avion comercial obișnuit. La interior, stilul cusut al scaunelor din Embraer Phenom 300 E a fost remodelat după cel prezent în Porsche 911 Turbo S, ambele scaune prezentându-se cu o zonă superioară alba, cu century de siguranță roșii și cusături cu accente Speed Blue. Elemente din fibră de carbon vin să sublinieze, de asemenea, legătura dintre cele două vehicule. Scaunele din cabina Embraer Phenom 300 E au fost reproiectate pentru a se potrivi cu mașina. Totodată, constructorul Porsche a realizat volanul modelului 911 Turbo S într-o combinație de culori unică, cus copul de a se potrivi cu dubla manță a avionului.

Porsche 911 Turbo S (design Planșă Bord Automobil)

Chiar și căptușeala din Chalk Alcantara – prezentă la bordul 911 Turbo S – a fost proiectată ca să arate cu aeronava. “…această ediție reprezintă îmbinarea perfecta dintre avion și mașină…”, a menționat și Jay Beever (Vicepreședintele Embraer Design OperationS). “…pentru a consolida și mai mult acest parteneriat simbiotic, numărul de înmatriculare al aeronavei apare atât pe aripa din spate a mașinii, cât și pe laturile cheii sale…”, completează reprezentantul producătorului brazilian de avioane.

Porsche 911 Turbo S (Set genți personalizate)

Totodată, ca o completare a acestui parteneriat, clienții ediției limitate vor primi câte o geantă de pilot personalizată – perfecta pentru o escapade de weekend – și o ediție specială a ceasului Porsche Design 1919 Globe Timer UTC Titanium, carcasă având ca sursă de inspirație cabina de pilotaj a aeronavei. În fine, reprezentanții celor două companii au anunțat că prețul de pornire este de 10,9 milioane dolari, în funcție de dorințele de personalizare suplimentare ale clienților acesta urmând să crească – primele livrări fiind programate pentru prima parte a anului 2021. Detalii aici: EMBRAER/PORSCHE.

Mai multe informații aici: WATCHES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here