Porsche 356, inspirație pentru yacht-uri!

0
148
Hermes Speedster E (Seven Seas Yachts)

Porsche este o forță dominantă în lumea automobilelor, constructorul german devenind constant o sursă de inspirație pentru segmentul yact-urilor de lux. Este exact ceea ce ne prezintă Seven Seas Yacht, o companie care vede în clasicul automobil sportiv Porsche 356 (din anul 1959) drept sursa de inspirație perfectă pentru o barcă electrică denumită Hermes Speedster. La fel ca omologul său de epocă, această barcă – bazată pe design-ul Gentleman’s Runabout Boats din anii 1930 – emană lux și confort, detalii cu care doar bărbații cu stil se pot asocia.

Hermes Speedster E (lifestyle)

Hermes Speedster E își trage numele din panteonul zeităților grecești – Hermes – o aluzie pe care ne-o oferă Seven Seas Yacht cu privire la “Zeul de pe apă” a bărcii electrice. Un zeu folosit ca mesager al apelor curate din acele timpuri. Revenind la zilele noastre, Porsche este una din mărcile de referință în design, liniile curbe ale bărcii electrice – care ajută la mișcarea dinamică pe apă – sunt completate de coca hidrodinamică din șapte straturi, alături de unghiul de intrare în apă (72 grade) și rezistența minimă la înaintare, caracteristici care ajută barca să dezvolte o viteză semnificativă.

Combinate cu suprafața de rulare, barca oferă posesorului o înaintare lină chiar și pe valuri înalte, deoarece modelul Hermes Speedster beneficiează de precizie chiar și atunci când realizează viraje strânse, și asta datorită centrului de greutate foarte jos. Motorul electric de 100 kW este foarte silențios, ecologic, combinate cu un accumulator de 30 kWh care îi confer puterea necesară de a naviga cu o viteză maximă de circa 72 km/oră. Dacă totuși se apelează la viteza de 16 km/oră, atunci timpul de navigație ajunge la nouă ore, la o singură încărcare. Totodată, remarcăm aspectul elegant al bărcii, parbrizul cu cadru cromat fiind completat de prizele de aer duble.

Hermes Speedster E (detaliu general)

Cu atât mai mult, faptul că seamănă cu un convertibil Porsche 356 îi confer bărcii un aer clasic, oferă navei siguranță împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile. Interiorul este la fel de luxos, scaunele de tip cupă fiind produse manual, în timp ce volanul, butoanele, difuzoarele și manometrele cu inel cromat oferă bărcii electrice acel stil inimitabil retro. Cinci pasageri pot urca la bordul yact-ului, retrăind zilele glorioase ale anilor 1930 sau 1950, pasionații automobilelor Porsche fiind cu siguranță interesați de acest spectaculos model. Detalii AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here