Porsche, ediție aniversară Boxster 25 Years!

0
232
Porsche Boxte 25 Yearsr

Porsche sărbătorește a 25-a aniversare a familiei sale de roadstere cu un model aniversar special: Boxster 25 Years. Ediția – limitată la 1.250 de unități – se bazează pe modelul GTS 4.0, alimentat de un motor boxer de 4,0 litri cu șase cilindri (400 CP). Ediția face trimitere la numeroase caracteristici de design ale conceptului Boxster, care a anunțat povestea de succes a modelului decapotabil cu două locuri, la Salonul Auto de la Detroit din 1993, versiunea de serie fiind lansată în anul 1996.

Porsche Boxter 25 Years (detaliu general)

Una dintre cele mai frapante caracteristici ale modelului este culoarea reinterpretată Neodyme, un maro strălucitor asemănător cu cuprul, care contrastează cu culoarea de bază, GT Silver Metallic (de pe exemplarul inițial din 1993). În ediția specială, culoarea este folosită pe șorțul din față, prizele de aer laterale cu o singură traversă, precum și pentru inscripționare sau jantele din aliaj (de 20 inch). Porsche oferă Boxster 25 Years în GT Silver Metallic, alături de alternativele Deep Black Metallic și Carrara White Metallic. Un alt element se găsește pe capacul rezervorului de combustibil, acesta fiind ornat cu scrisul Porsche din gama Exclusive Design.

Porsche Boxter 25 Years (planșă bord)

Pentru a rămâne fidel stilului original, modelul combină un interior din piele Bordeaux cu un top convertibil din material textil roșu. Partea superioară decapotabilă este inscripționată Boxster 25, ambele fiind disponibile și în culoarea neagră. Un pachet de finisaje interioare din aluminiu, scaune sport, reglabile electric, praguri ornamentate cu „Boxster 25″ și volanul sport GT, îmbrăcat în piele, multifuncțional și încălzit sunt doar câteva dintre caracteristicile noului model. Propulsorul ediției aniversare generează entuziasm pur: motorul de 4,0 litri cu 6 cilindri al 718 Boxster GTS 4.0 este utilizat ca o variantă de putere mai mare în puristul 718 Spyder.

Porsche Boxter 25 Years (detaliu spate)

Cu o putere de excepție, motorul aspirat natural – de 400 CP – garantează o experiență de condus spectaculoasă. Porsche oferă o transmisie manuală cu șase trepte și o transmisie cu dublu ambreiaj (PDK) cu șapte trepte, modelul atingând o viteză maximă de 293 km/oră și un sprint de la 0 – 100 km/oră în doar patru secunde. Alte caracteristici includ suspensia sport Porsche Active Suspension Management (PASM) – cu 10 mmm mai joasă – și Porsche Torque Vectoring (PTV) cu diferențial mecanic cu alunecare limitată. Boxster 25 Years este disponibil pentru comandă acum și va fi lansat în rețeaua de dealeri la finalul lunii martie 2021. Detalii AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here